SIBEX Scăderea Dow Jones trezeşte piaţa din amorţeală

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 august 2014

După ce miercuri s-a consemnat cea mai scăzută lichiditate din aproape două luni pe piaţa Sibex, cu doar 174 de contracte realizate, şedinţa de joi a adus o uşoară creştere a interesului, pe fondul deprecierii cotaţiei futures a Dow Jones. Astfel, după jumătate de sesiune, derivatul pe indicele american avea o contribuţie de circa 50% la volumul total. Lichiditatea pieţei continua însă să fie mai degrabă modestă, cu aproape 400 de contracte încheiate până la ora 16.45. Valoarea tranzacţiilor se cifra la 5,34 de milioane lei.

Cele aproximativ 200 de contracte DEDJIA_RON înregistrate până la ora precizată au fost realizate la valori între 17.084 şi 17.011 puncte. Cotaţia de la ora 16.45 se situa la minimul de 17.011 puncte, în coborâre cu 88 de puncte faţă de închiderea zilei precedente. Şi pe piaţa futures americană indicii se depreciau, fapt care indica posibilitatea ca S&P 500 să coboare sub pragul de 2000 de puncte în şedinţa de la NYSE. Deprecierile se înregistrau în contextul în care îngrijorările privind criza din Ucraina au pus în umbră datele care au indicat că economia SUA a crescut mai mult decât estimările anterioare, în trimestrul al doilea al anului. "Dacă direcţia descendentă se va confirma şi pe Wall-Street, vom asista la o intensificare a prezenţei vânzătorilor pe piaţa sibiană, în partea a doua a şedinţei", a anticipat un broker

Şi pe segmentul valutar activitatea a fost una ceva mai susţinută comparativ cu ziua anterioară după ce, în primele şapte ore de tranzacţionare, se observau 49 de contracte încheiate pe scadenţa septembrie. Cotaţia monedei comune scădea cu 0,18% la 1,31660 USD.

Participanţii care sunt interesaţi de speculaţiile cu preţul aurului s-au reorientat către scadenţa octombrie şi au încheiat 13 contracte SIBGOLD_RON. Cotaţia unciei se aprecia cu 5,2 dolari, la 1292,7 USD.

Până la ora 16.45, jucătorii futures nu tranzacţionaseră derivatele pe acţiuni europene, iar pentru derivatele pe acţiunile americane se observa un singur contract pe simbolul DEAPL, care urmăreşte evoluţia acţiunilor Apple Inc.

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb