SIBEX Speculatorii au părăsit din nou piaţa derivatelor

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iulie 2014

După prima jumătate a şedinţei de la debutul săptămânii, evoluţia de pe piaţa Sibex nu era deloc una încurajatoare. După şapte ore de la deschidere doar trei produse erau tranzacţionate: DEDJIA_RON septembrie, EUR/USD_RON septembrie şi EUR/USD_RON decembrie iar dintre acestea doar derivatul pe Dow Jones puncta cu adevărat la capitolul lichiditate. În acest cadru care aduce mai degrabă a piaţă părăsită decât a bursă activă numărul contractelor încheiate până la ora 17.00 era de numai 91 cu o valoare de doar 1,41 milioane lei.

Din volumul menţionat, 53 de contracte reveneau derivatului pe indicele Dow Jones pe scadenţa septembrie. Puţinii jucători activi înclinau balanţa către o evoluţie "roşie", cotaţia futures de la Sibex a indicelui american depreciindu-se cu 52 de puncte, la 16.973 de puncte. Şi pe piaţa americană de la New-York începutul şedinţei era unul negativ, cotaţiile indicilor reprezentativi înregistrând scăderi în contextul în care tensiunile geopolitice ţin investitorii pe margine înainte de raportările financiare ale marilor companii. "O accentuare a scăderilor la NYSE ar provoca şi o reacţie din partea speculatorilor Sibex, astfel că e posibil ca volumul să crească în partea a doua a şedinţei, fără ca asta să însemne că lichiditatea şi-a revenit", a anticipat un broker.

Pe segmentul derivatelor valutare se observau 36 de contracte EUR/ USD_RON, cu scadenţa în septembrie. Cotaţia futures a euro creştea pentru termenul menţionat cu 0,13%, la 1,35410 USD. Pentru scadenţa decembrie se înregistra un singur contract pe paritate, moneda unică fiind estimată la 1,35490 USD, preţ în urcare cu 0,13%.

Pe segmentul spot nu se consemna nicio tranzacţie.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb