SIBIU: 25 de persoane, audiate la DIICOT într-un dosar de trafic de persoane şi proxenetism

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 23 noiembrie 2015

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au efectuat luni şase percheziţii domiciliare şi au audiat 25 de persoane într-un dosar privind un grup infracţional organizat şi specializat în traficul de persoane şi proxenetism, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, o parte din fetele care au fost obligate să se prostitueze în ultimii patru ani lucrau ca dansatoare în două cluburi de striptease deţinute de membrii grupării.

"În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 - 2015, pe raza municipiului Sibiu, s-a constituit un grup infracţional organizat specializat în recrutarea şi exploatarea mai multor persoane de sex feminin care au fost constrânse la practicarea prostituţiei în folosul membrilor grupului iar ulterior au întrebuinţat diverse forme de constrângere pentru a le determina să continue practicarea prostituţiei. S-a reţinut că membrii grupului racolau tinere care proveneau de regulă din medii defavorizate, centre de plasament sau care aveau o situaţie financiară precară şi pe care le convingeau să se angajeze ca dansatoare în două cluburi de striptease deţinute de către aceştia. Ulterior, prin ameninţare, agresiune fizică sau alte forme de constrângere le obligau să practice prostituţia în folosul lor, prin întreţinerea de relaţii sexuale cu diferiţi clienţi ai cluburilor", se arată în comunicatul DIICOT.

Unele fete obligate să se prostitueze au fost bătute atât de tare încât au avut nevoie de să se interneze în spital, mai susţine sursa citată.

"Asupra victimelor recrutate era exercitată o puternică presiune psihică iar pentru a menţine controlul asupra acestora membrii grupului apelau la ameninţări şi uneori la violenţe fizice, unele dintre victime fiind spitalizate în urma actelor de agresiune suferite", se mai arată în comunicat.

Fetele forţate să se prostitueze erau ameninţate, li se lua actele de identitate, telefoanele mobile, li se interzicea să părăsească locurile unde erau cazate şi erau lăsate chiar şi fără îmbrăcăminte.

"Pe lângă victimele traficului de persoane asupra cărora au exercitat ameninţări si acte de agresiune, membrii grupului au exploatat şi alte tinere pe care le-au îndemnat sau determinat să practice prostituţia, obţinând importante foloase patrimoniale. Deşi iniţial persoanele vătămate au acceptat să practice prostituţia, ulterior membrii grupului au exercitat diverse forme de constrângere asupra acestora pentru a le determina să continue practicarea prostituţiei în folosul lor (de la restrângerea libertăţii de acţiune şi mişcare, prin reţinerea actelor de identitate, a telefoanelor sau cartelelor, interzicerea părăsirii locaţiei unde erau cazate, reţinerea lucrurilor personale şi lăsarea fără îmbrăcăminte, exercitarea unor acte de agresiune)", susţin procurorii DIICOT.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba-Iulia şi SCCO Sibiu, cu sprijinul IJJ Sibiu. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb