SIBIU - FUTURES & OPTIONS: 22 iulie 2004 Fluctuaţii majore ale cotaţiilor pentru decembrie

Radu Luca
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 iulie 2004

Sumarul tranzacţiilor la BMFMS

Prin cele 58 tranzacţii încheiate la Bursa din Sibiu s-au realizat 168 contrate futures şi cu opţiuni. În momentul de faţă numărul total de poziţii deschise pentru scadenţele septembrie şi decembrie se ridică la 3.212.

Şi în această zi investitorii care au ştiut să evalueze corect mişcările pieţei au putut la sfîrşitul şedinţei să marcheze profituri mai mult decît mulţumitoare. Atît vînzătorii cît şi cumpărătorii au avut motive de bucurie fiind înregistrate variaţii substanţiale în ambele direcţii. Pentru scadenţa septembrie DESIF5 a înregistrat o corecţie de 150 lei adică un randament de 20% într-o singură şedinţă. Pe cealaltă parte cumpărătorii de DERBR au înregistrat un cîştig de 100 lei faţă de ultima şedinţă care a generat un profit potenţial de 50% faţă de preţul anterior.

Pe paritatea euro/dolar s-au realizat 73 de contracte iar preţul de marcare la care s-a închis piaţa a fost cu 22 pips mai redus decît cel din şedinţa precedentă.

Pentru scadenţa decembrie DESIF1 şi DESIF3 au înregistrat cele mai mari fluctuaţii de preţ care ar fi generat profituri incredibile de 54% şi respectiv 72%. Pentru sfîrşitul lunii septembrie dolarul a fost apreciat la 33.800, iar euro la 41.275 lei.

Opţiunile CALL de la preţul de exercitare 1,2400 s-au tranzacţionat pentru prime de 149 şi 150 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb