Sibiu: Primăria a împrumutat 11,5 milioane euro de la BERD pentru modernizarea străzilor

A.G.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 20 octombrie 2010

Klaus Johannis, primarul Sibiului.

Klaus Johannis, primarul Sibiului.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, împreună cu directorul BERD, Jean-Patrick Marquet, au semnat ieri cel de-al treilea contract de împrumut încheiat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), în valoare de 11,5 milioane de euro, bani cu care municipalitatea va reabilita, în următorii trei ani, 27 de străzi şi va construi un nou pod pe râul Cibin, conform unui comuncat, citat de Agerpres. "Acest contract este foarte important pentru noi. Nu folosim toţi banii deodată. Am convenit şi modul în care vom face tragerile, în trei ani, în tranşe relativ egale. Primii bani, o treime, sub patru milioane de euro, vor veni anul viitor. Podul peste Cibin va fi prevăzut din banii din prima tranşă", a declarat ieri primarul sibian, la semnarea contractului.

Prima tranşă, în valoare de 3,8 milioane de euro, se va folosi în anul 2011 pentru construcţia unui nou pod peste râul Cibin şi pentru reabilitarea infrastructurii de utilităţi şi a infrastructurii rutiere şi pietonale pe un număr de 12 străzi din Sibiu: Cloşca, Saligny, Horea, Sturza, Gh. Doja, Cimitirului, Moreni, I.L. Caragiale, Muncii, Anina, P. Bănăţeanu, Agri-cultorilor.

Contractul de împrumut a fost semnat pentru o perioadă de 10 ani. Municipalitatea va beneficia de o perioadă de graţie de 3 ani, cu 7 ani perioada de rambursare propriu-zisă a creditului. Dobânda pentru acest împrumut va fi calculată prin adunarea indicelui EURIBOR actualizat la 6 luni cu marja de 2,75 %.

Primul împrumut de la BERD a fost contractat de municipalitatea sibiană în anul 2005 şi a avut o valoare de 15 milioane de euro. Cel de-al doilea împrumut de la această instituţie bancară a fost contractat de Primăria Sibiu în anul 2006, având o valoare de 10 milioane de euro.

Primăria Sibiu are începând de ieri contractate cinci credite în valoare totală de 36,5 milioane de euro şi 100,5 milioane de lei. Trei din cele cinci credite ale primăriei sunt de la BERD. Alte două credite sunt de la BRD şi de la Dexia Kommunal Credit.

În 2006, primăria a mai luat un împrumut de 10,5 milioane de lei, de la BRD, pentru construcţia de locuinţe, credit pe care îl va rambursa până în 2021.

În 2007, a urmat creditul de 70 milioane de lei de la Dexia Kommunal Credit pentru modernizarea Aeroportului, care este în perioada de graţie până în 2012 şi trebuie rambursat până în 2032. Un alt credit este tot pentru Aeroport, a fost contractat în 2008 pentru 20 milioane de euro, tot de la Dexia Kommunal Credit, se află în perioada de graţie până în 2013 şi va fi rambursat până în 2033.

Gradul maxim de îndatorare al municipiului Sibiu va atinge valoarea maximă în 2013 de 19,36%, conform primarului Johannis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb