SIBIU Speculatorii au rulat echivalentul a peste 100 de kilograme de aur pe piaţa futures

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 septembrie 2011

La mijlocul săptămânii, speculatorii de pe piaţa Sibex au preferat derivatele pe produse externe, contractele pe aur, pe indicele Dow Jones Industrial Average şi pe paritatea euro/dolar beneficiind de cele mai mari cote de piaţă. Dintre produsele derivate pe acţiuni listate pe piaţa de capital autohtonă s-au remarcat derivatele pe titlurile SIF5 Oltenia. Lichiditatea a fost una bună, până la ora 17.30 înregistrându-se 7700 de contracte cu o valoare de 39 milioane lei.

Aurul a continuat să fie cel mai tranzacţionat simbol cu 3645 contracte încheiate până la ora 17,30, schimburile dintre vânzători şi cumpărători totalizând echivalentul a 113 kilograme de aur. După aprecierile spectaculoase din ultima perioadă, şedinţa a adus corecţii pentru preţul metalului galben, evoluţia corelându-se cu tendinţa de pe pieţele externe. La Sibex, cotaţia unciei se deprecia la ora 17.30 cu 60 dolari pe scadenţa octombrie şi cu 80 dolari pe scadenţa decembrie.

Derivatul pe Dow Jones, tranzacţionat în lei, a atras până la ora 17.30 aproape 2200 de contracte. Evoluţia cotaţiilor indicelui a fost una pozitivă, corelându-se cu piaţa futures americană care a "setat" o revenire a cotaţiilor pe Wall-Street, pe fondul speranţelor că, în Europa, criza datoriilor s-ar putea tempera după ce instanţele de judecată supreme din Germania au avizat participarea Berlinului la planul de salvare a Greciei. La Sibex, cotaţia DEDJIA_RON creştea cu 274 puncte pe scadenţa septembrie, investitorii fiind cu ochii pe evoluţia de pe Wall-Street unde de asemenea indicele recupera din terenul pierdut. Pe decembrie se observa o depreciere de 299 puncte.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17.30, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor DEDJIA, datorită programului de tranzacţionare prelungit pentru contractul futures pe indicele american Dow Jones, care se tranzacţionează până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul www.sibex.ro., secţiunea rapoarte de tranzacţionare, după ora 19.20.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb