SIEGFRIED MUREŞAN: "Republica Moldova şi Ucraina trebuie integrate în Piaţa Unică a Uniunii Europene"

S.B.
Politică / 14 septembrie 2022

"Republica Moldova şi Ucraina trebuie integrate în Piaţa Unică a Uniunii Europene"

"Aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană este un proces de durată. De aceea, până atunci, este important să depunem toate eforturile la nivel european pentru a integra cât mai repede cele două ţări în Piaţa Unică a Uniunii" spune eurodeputatul Siegfried Mureşan.

"Integrarea Republicii Moldova în Piaţa Unică este un lucru pe care îl cer încă de la începutul anului. Am inclus această solicitare în declaraţia Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Moldova din luna aprilie, precum şi în rezoluţia Parlamentului European privind relaţiile cu Republica Moldova pe care am iniţiat-o şi care a fost votată în luna mai.

De asemenea, noi, Parlamentul European, am solicitat integrarea Ucrainei în Piaţa Unică a UE în cadrul rezoluţiei pe care am adoptat-o în data de 1 martie, la nici o săptămână după invazia Rusiei în Ucraina.

De ce este atât de important acest lucru?

Integrarea în Piaţa Unică va însemna libertatea de circulaţie a persoanelor, a bunurilor, a serviciilor, a capitalului. Va însemna mai mulţi investitori străini în Moldova. De asemenea, produsele moldoveneşti vor putea fi exportate liber pe piaţa europeană, se vor crea noi locuri de muncă, iar oamenii se vor bucura de aceleaşi standarde de calitate a produselor ca în ţările Uniunii Europene. Concret, prin integrarea în Piaţa Unică, va fi mai uşor să ajutăm Republica Moldova să se dezvolte, să depăşească crizele cu care se confruntă şi să se pregătească de aderarea deplină la UE.

Toate aceste lucruri sunt valabile şi în cazul Ucrainei. Prin integrarea în Piaţa Unică, va fi mult mai uşor să sprijinim reconstrucţia şi dezvoltarea Ucrainei după război.

De aceea, susţin propunerea de astăzi a preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a apropia Ucraina de Piaţa Unică. Trebuie să oferim această oportunitate şi Republicii Moldova şi să lucrăm strâns în următoarea perioadă la îndeplinirea acestor obiective" afirmă acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb