Siemens şi Gamesa vor crea unul dintre cei mai mari producători globali de turbine eoliene

M.I.
Companii #Energie / 19 iunie 2016

Siemens şi Gamesa vor crea unul dintre cei mai mari producători globali de turbine eoliene

Compania spaniolă de energie regenerabilă Gamesa a acceptat să-şi combine divizia sa de turbine eoliene cu cea a grupului industrial german Siemens, într-o tranzacţie care va crea unul dintre cei mai mari producători de turbine eoliene din lume, transmite Deutsche Welle, informează Agerpes.

Anunţul vine după luni de negocieri între cele două companii, care profită astfel de majorarea cererii de turbine eoliene, statele preferând energia regenerabilă pentru a îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor.

Agenţia Bloomberg a estimat că Siemens va plăti companiei Gamesa aproximativ un miliard de dolari (890 milioane de euro), grupul german urmând să deţină 59% din noua entitate combinată, condusă de preşedintele Gamesa, Ignacio Martin.

Cel mai mare acţionar al Gamesa, compania energetică spaniolă Iberdrola, va avea o participaţie de 20%, conform informaţiilor din presă.

Potrivit planului, activele Siemens din domeniul energiei regenerabili vor fi absorbite de Gamesa, care îşi va păstra sediul central la Zamudia, Ţara Bascilor.

Vineri, acţiunile Gamesa au fost suspendate de la tranzacţionare la Bursa de la Madrid, în timp ce titlurile Siemens au urcat cu 1,62%, la 92,36 euro, la Bursa de la Frankfurt.

Tranzacţia dintre Gamesa şi Siemens este cea mai recentă din sectorul energiei regenerabile. Anul trecut, producătorul german de turbine Nordex a achiziţionat divizia de energie regenerabilă a grupului spaniol Acciona.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unde esti tu IMGB-ule cel mai mare FOST producator de, inclusiv, turbine cel putin din SE Europei? Aaaa, era o investitie nerentabila, bine ca s-a reusit valorificarea ca fier vechi a celei mai mari parti, altfel, acum nu avea concuent in piata.

    Oare guvernantii nostri care si au ,,pus”semnatura pe lichidarea acestui obiectiv , nu aveau o viziune proiectiva? sau aceasta era selectiva si partinica?  

    Macar „logistica” ramasa nu poate fi rascumparata de Romania, ca obiectiv strategis si reorientata ? 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb