SIF Banat - Crişana schimbă depozitarul

M.G.
Piaţa de Capital / 1 august 2019

SIF Banat - Crişana schimbă depozitarul

Numirea lui Bogdan Drăgoi la BRD intră în legalitate

SIF Banat - Crişana (SIF1) a semnat, în data de 30 iulie, un act adiţional la contractul de depozitare şi custodie cu BRD - Groupe Societe Generale (BRD) prin care renunţă de comun acord la aceste servicii oferite de bancă societăţii de investiţii financiare cu sediul în Arad, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Contractul fusese încheiat în septembrie 2017.

Este o mişcare ce vine în condiţiile în care, preşedintele şi directorul general al SIF1, Bogdan Drăgoi, ce a fost ales de acţionarii BRD în board-ul instituţiei bancare în locul lui Ioan Cuzman în luna martie, nu poate să ocupe scaunul de administrator al băncii depozitare a unui SIF şi în acelaşi timp să fie preşedintele acelui SIF, conform Regulamentului ASF 10/2005.

Astfel, după schimbarea depozitarului, domnul Drăgoi îşi poate păstra poziţia de conducere în SIF Banat - Crişana şi poate să primească, la aproape cinci luni de la votul acţionarilor, aprobarea Băncii Naţionale a României pentru ocuparea funcţiei de administrator al BRD. Mandatul de administrator al domnului Bogdan Drăgoi va fi pe o perioadă de patru ani.

Totodată, Consiliul de Administraţie al SIF1 a aprobat încheierea unui nou contract de depozitare cu Banca Comercială Română (BCR), instituţie de credit autorizată de ASF pentru a îndeplini funcţia de depozitar. Noul contract de depozitare este supus aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi va intra în vigoare ulterior primirii avizului.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. De asta se schimba un depozitat la un fie? Asta este singura rațiune ? Mama dar ce acționari fericiți trebuie să fie la sif 1, ca pe bani lor un megaloman se plimba pe ici pe colea. Vai de capu nostru, de asta au fost infiintate sifurile sa aiba doar uni funcții nu sa sustina dezvoltarea ec.

    Oare cu cat este mai scump contractul nou de depozitar, decat cel anterior...caci daca cheltuielile cresc,hotararea este cu cantecele. Sper ca dl. Dragoi s-a abtinut la vot, caci nu-i asa cam miroase rau a conflict de interese. Oare administratorii aia independenti, Sorin Marica si Marcel Pfister, care vorba vine numai independenti nu sunt, cum or fi votat?

    Alo ASF se aude? 

    O dovada suprema ca activitatea SIF1 este subordonata intereselor luiDragoi.Este din nou momentul ca ASF sa acționeze si sa valideze realizarea intereselor lui Dragoi,numai așa se ating performante in Sif1 !!

    Daca Sif 1 schimba depozitarul ca sa ii scoată pe Drăgoi din incompatibilitate atunci s a produs un abuz fără margini . ASF doarme. BNR o fi la fel?

    ASF doarme sau este in vacanta de cinci luni ? Daca era incompatibil trebuia sa renunte la una din functii in 30 de zile. Nu a dat declaratie ca este compatibil pentru functie ? Rezolvi o incompatibilitate printr-un conflict de interese ! La cinci luni ... Trebuia suspendat din ambele functii si sa aleaga pe care ramane in 3 zile lucratoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb