• SIF-ul tocmai a renunţat la procesul prin care contestase hotărârile AGA SIF1 ce includeau demiterea conducerii SIF Banat-Crişana
SIF Oltenia (SIF5) şi-a majorat deţinerea la SIF Banat-Crişana (SIF1) ajungând în data de 29 iunie să aibă, indirect, circa 5,55% din societatea de investiţii financiare înregistrată în Arad, se arată într-un raport al companiei postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
În acea zi, în piaţa "regular" a fost realizată o tranzacţie cu 3,47 milioane de acţiuni SIF1, echivalentul a 0,67% din societate, la preţul unitar de 2,64 lei, cu 0,7% sub referinţa din ziua anterioară. Dimensiunea tranzacţiei indică că probabil a fost realizat un schimb de pachet de acţiuni SIF1 între fonduri.
Recent, SIF1 a anunţat că SIF Oltenia a renunţat la acţiunea în instanţă prin care cerea anularea hotărârii AGOA SIF Banat-Crişana din data 20 iunie 2019, când s-a respins propunerea ca societatea să distribuie ca dividende, din profitul anului 2016, suma de 77,62 milioane lei şi care a fost repartizată la "alte rezerve", precum şi întocmirea şi ducerea la îndeplinire de către conducerea SIF Banat-Crişana a unui plan de măsuri pentru recuperarea prejudiciului creat prin decizia de neconstituire a SIF1 ca parte civilă în procesul Lakis-Bîlteanu. De asemenea, a fost respinsă demiterea conducerii SIF1 formată din Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ.
Punctele fuseseră introduse pe ordinea de zi la cererea grupului de acţionari condus de SIF Oltenia, ce acum deţine 5,55% din SIF Banat-Crişana.
Toate acestea apar în condiţiile în care, în toamna anului trecut, echipa de conducere a SIF Oltenia în frunte cu Tudor Ciurezu a fost înlăturată din funcţie, în urma votului unui grup de acţionari format din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi un grup de fonduri de investiţii finanţate în diferite proporţii chiar de cele două SIF-uri, pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară a spus că nu a găsit concertare.
Ulterior a fost instalat un nou Consiliu de Administraţie, condus de Sorin-Iulian Cioacă, ce provine de la SIF Muntenia, şi care a început să renunţe la procesele intentate de fosta conducere a SIF Oltenia faţă de SIF Banat-Crişana.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2021, 22:06)
Ala-i scaunul lui Drăgoi! Așa caram intr-a
cincea pe " împărații " dintr-a șaptea!!
Drăgoi a păstrat obiceiul!
Plătește imperial !
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2021, 08:18)
Asa avem explicatia cresterii fara nicio logica a SIF1,oare cine a anticipat miscarea?Foarte greu de raspuns...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.07.2021, 11:14)
Așa s a scris istoria celui mai îndrăzneț președinte de sif. Hulit de mulți pentru curajul de a folosi stratagema cu fondurile satelit, stratagemă ce pare a fi totuși legală. Așteptăm cu interes deznodământul procesului de la CAB, Flaros vs toată construcția de preluare a SIF5.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.07.2021, 12:20)
soarta sif 5 este clara, chiar daca actiunea merita un pret de 2.5 lei pe actiune,la ce portofoliu are, sa-i multumeasca presedintelui Ciurezu.
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.07.2021, 13:04)
Mai lăsați l pe acest Ciurezu! Și a umplut el buzunarele și clica lui, batandu si joc de toți ceilalți angajați cu salarii mizere Si comportament abuziv, iar voi credeți ca ia pasat vreun pic de acționari. Nici gând si gataaa înțelegeți odată ca Ciurezu este istorie( o pata neAgra la Sif5) si nu se va mai întoarce in veci, chiar dacă plânge in hohote la usa noii conduceri sa l pună măcar și paznic
4.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.07.2021, 13:06)
O rusine de conducator, iar clica sa incompetenta și plină de analfabeți și agramatii( cu studii jalnice la facultăți private și examene luate pe bani)