SIF Transilvania a câştigat procesul cu "Cocor"

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 iunie 2008

SIF Transilvania a câştigat procesul intentat de firma "Cocor" Bucureşti privind majorarea capitalului social al companiei de investiţii financiare, pentru că avocatul societăţii bucureştene nu a achitat taxa de timbru pentru recursul înaintat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Hotărârea instanţei este irevocabilă, iar reprezentanţii societăţii de investiţii financiare apreciază că decizia va influenţa în mod pozitiv soluţionarea celorlalte procese intentate de acţionarii minoritari privind majorarea capitalului. Operaţiunea a fost decisă în aprilie 2007. Floriean Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania, a anunţat că recursul companiei "Cocor" Bucureşti nu a fost timbrat.

Acţionarii SIF Transilvania au hotărât, în luna aprilie a anului trecut, dublarea capitalului social, la 109,2 milioane de lei, prin încorporarea rezervelor constituite din profitul aferent anului 2006 şi anilor precedenţi. Hotărârea nu a fost, însă, pe placul "Cocor" SA. Compania a solicitat Tribunalului Braşov să o anuleze, deoarece majorarea capitalului social trebuia făcută prin ofertă publică de acţiuni, pe baza unui prospect aprobat de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare. Tribunalul a admis cererea "Cocor" şi a suspendat executarea deciziei de majorare a capitalului.

SIF Transilvania a declarat recurs împotriva acestei sentinţe, iar pe 3 iulie 2007, instanţa i-a dat câştig de cauză. "Cocor" a formulat, însă, apel la decizia Tribunalului, iar SIF Transilvania a invocat că apelul a fost tardiv. Tribunalul Braşov a admis, în decembrie 2007, cererea SIF Transilvania şi a respins apelul "Cocor" ca fiind tardiv formulat.

Jumătate din acţiunile SIF Transilvania sunt, încă, blocate din cauza acestui litigiu. Unii dintre acţionarii SIF Transilvania ar putea da în judecată "Cocor" pentru pierderile suferite ca urmare a suspendării de la tranzacţionare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sunt o pensionara care si-a investit toate economiile cumparand actiuni SIF3 cu 4,2 lei pe actiune. Procesul cu firma Cocor m-a adus in pragul disperarii si m-am imbolnavit de inima.

    1. Pentru finalizarea acestei mascarade initiate de ciumetii de la COCOR. Are dreptate d-na IULIA si ca dansa sunt foarte multi.

      Ce parere aveti de o initiativa in instanta, in genul celei pentru TAXA de prima inmatriculare pt masini ?

    Si eu pierd sute de milioane din cauza nenorocitilor de la Cocor.

    Sunt un investitor al SIF 3, am achizitionat actiuni cu 2 luni inainte de majorarea de capital. Am avut foarte mare incredere in actiunile SIF 3 fiind cele mai bine cotate actiuni la vremea aceea. Insa a aparut acest COCOR nenorocit care a manipulat actiunile SIF 3 in fel si chip că, în acest moment pierderea mea este foarte mare. Trebuie pedepsit aspru acest COCOR şi gasita o modalitate de repliere a actiunilor la ce au fost odata. Să plateasca acesti "criminali" ai COCOR pentru prejudiciile aduse SIF 3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb