SIF Transilvania discută creşterea de până la 5% a limitei deţinerii de acţiuni

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 februarie 2009

Acţionarii Societăţii de Investiţii Financiare Transilvania (SIF 3) vor discuta, în Adunarea Generală Extraordinară convocată luna viitoare, posibilitatea creşterii de la unu la sută la 5 la sută a limitei de deţinere de acţiuni, cu menţinerea dreptului de vot la unu la sută, potrivit unui comunicat al SIF 3 remis Bursei de Valori Bucureşti.

În acest sens, actul constitutiv ar putea fi modificat urmând să prevadă că orice persoană poate dobândi cu orice titlu sau poate deţine, singură sau împreună cu persoanele cu care acţionează în mod concertat, acţiuni emise de societate, dar nu mai mult de cinci la sută din capitalul social al acesteia, iar exerciţiul dreptului de vot este limitat la unu la sută din capitalul social.

Adunarea Generală Extraordinară a SIF Transilvania este convocată pentru 20/21 martie.

"Ştiu că au fost mai multe iniţiative, printre care şi una parlamentară, pentru majorarea pragului, dar care a fost respinsă. Noul SIF (care va fi înfiinţat de AVAS pentru pachetele minoritare - n.r.) va respecta legea actuală. Eu sunt pentru eliminarea pragului la SIF-uri. Dacă nu, voi milita cel puţin pentru majorarea pragurilor", a declarat, joi, pre;edintele AVAS, Mircea Ursache.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. una din cele mai bune masuri pentru relansarea pietei de capital din romania,este eliminarea acestui prag de detinere la sif uri,masura ce ar duce atat la intrarea investitorilor straini, cat si romani,dar si la intrarea de valuta care ar mai reduce riscul de depreciere al leului.oricum acest prag avantajeaza salariatii sif-urilor si nu proprietarii adica actionarii.pretul la care au ajuns sif-urile este ridicol ,si multi vor regreta daca vor vinde ,pt ca volumele sunt mici si chiar daca rechinii il duc mai jos, in momentul cand isi vor fi facut plinul,nu mai ai ce sa cumperi, asa ca ...atentie!!!! .... un investitor cu ceva vechime...

    1. Daca esti Pavel care cred eu , iti spun ca ai toate sansele sa te amagesti singur.Nu va fi nici o intrare a investitorilor straini, si tu sti ca nu au legatura una cu alta.Daca vroiau puteau sa aiba mult peste 5% , cumde altfel sunt unii care au deja, si sti bine acest lucru.Sunt 2 variante: ori te amagesti singur, ori vrei sa induci in eroare cititorii........tot un " fost " investitor cu vechime.

      e mai mult decat clar, ca esti unul dintre cei care vrei sa vezi sif-urile ,cat mai jos si piata in general,pt ca esti pe lichiditati ,doar aceia doresc acest lucru.pt ca acum sif urile sunt la pretul a 5-6 hoteluri mai rasarite.

      E clar ca nu esti Pavel la care ma gandeam.Atunci, tine minnte cuvintele mele, eventual listeaza cele scrise, si mi-ar parea bine daca cumva am putea sa mai stam de vorba peste 1 an, nu mai mult.Cu stima

      orice parere ,venita din partea unui individ inteligent,poate fi un pas inainte..asa ca as dori sa ne auzim prin mess...daca esti de acord, mai da un semn .cu deosebit respect

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb