SIF-urile vor mai discuta despre listarea BCR la finele lunii

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 martie 2011

SIF-urile vor mai discuta despre listarea BCR la finele lunii

La doi ani de la expirarea termenului iniţial de listare a BCR la Bursa de Valori Bucureşti, conducerea băncii rămâne evazivă în privinţa momentului la care ar putea demara măcar pregătirile pentru cotarea Băncii, susţinând că aşteaptă "condiţii propice de piaţă". Ioan Cuzman, preşedintele SIF Banat-Crişana, a declarat, ieri, că SIF-urile se vor întâlni, din nou, cu reprezentanţii Erste, acţionarul majoritar al BCR, pentru a discuta despre listarea băncii.

Domnia sa a precizat că întâlnirea va avea loc la finele lunii curente sau cel târziu pe 1 aprilie şi a lăsat să se înţeleagă că SIF-urile nu mai vor să accepte amânări ale listării BCR. Oficialul SIF1 a subliniat: "Noi nu vom forţa mâna Erste ci preferăm să ajungem la o înţelegere cu acţionarul majoritar pentru că nu vrem să fim captivi în această societate".

Surse din piaţa de capital susţin că, recent, Erste a invitat la Viena, pe 9 martie, conducerea celor cinci SIF-uri ca să discute atât despre posibila listare a acţiunilor BCR, cât şi despre cumpărarea acţiunilor SIF de către banca austriacă.

Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al BCR, a declarat, recent, că prevederile din contractul de privatizare privind listarea băncii au fost extinse "cel puţin până la sfârşitul anului". Conform contractului de privatizare, BCR trebuia listată până în 2009, însă atunci s-a semnat o convenţie de amânare cu doi ani, ceea ce obligă Erste să listeze BCR până în luna noiembrie 2010.

Domnul Bruynseels a lăsat de înţeles că lichiditatea actuală a tranzacţiilor de la Bursa de Valori Bucureşti, deşi în creştere după listarea Fondului Proprietatea, tot nu este suficientă ca să convingă acţionarii băncii să fixeze un termen precis pentru aducerea BCR la bursă.

În urmă cu doi ani, reprezentanţi ai Erste şi SIF-urile, care deţin cumulat 30% din acţiuni, au convenit să amâne cu cel puţin doi ani listarea băncii, invocând condiţiile neprielnice de piaţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Austriecii sunt foarte hoti si incearca sa ii pacaleasca pe romani.Vedeti OMVPetrom cum se poarta.Trebuie sifurile sa iasa din povestea BCR.1 BCR=1 EBS/6=145/6=24,16 LEI.Atat trebuie sa plateasca hotii de austrieci..MINIM 24 LEI.URGENT

    Discutia actuala legata de listarea BCR a fost initiata de SIF_uri exclusiv pentru a abate atentia de la problemele lor legate de AGA si de toate soparlele existente in actele care urmeaza sa se dezbata in AGA SIF. Totul e o manipulare de cea mai joasa speta pentru ca actionarii sa nu se coalizeze si sa ceara mai multi bani cu titlu de dividende. Aspectul a fost sesizat de catre Erste care a intrat in joc si care preluand problema incearca sa o exploateze in propriul avantaj. De aici rezultanta - actionarii SIF-urilor pierd de doua ori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb