SIF4 RĂSPUNDE ATENŢIONĂRILOR FĂCUTE DE AIPC SAI Muntenia: Procedura de vot respectă toate regulamentele

A. A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 iulie 2012

SAI Muntenia: Procedura de vot respectă toate regulamentele

SAI Muntenia, administratorul SIF4 Muntenia, a transmis, vineri, că procedura de vot avută în vedere pentru Adunarea Generală din 6/7 iulie, respectă toate prevederile legale şi regulamentele aferente.

Reacţia vine după ce, joi, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital a recomandat investitorilor să se informeze asupra drepturilor pe care le au, "având în vedere prevederile restrictive din Procedura privind exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă şi prin reprezentanţi, publicată de SIF Muntenia pentru adunarea generală din data de 6 iulie 2012".

Potrivit comunicatului transmis de SIF4, această procedură a fost făcută în deplină considerare a necesităţii de a proteja interesele investitorilor în faţă oricăror tipuri de, eventuale, practici neloiale sau abuzuri şi din dorinţa mărturisită de a asigura transparenţă maxim posibilă a întregului proces.

"Acţiunea domnului Beze (n.r. Laviniu Beze, preşedintele AIPC) ne obligă să o apreciem ca fiind făcută cu scopul vădit de a denigra SAI Muntenia Invest SA şi a dezinforma acţionarii Societăţii de Investiţii Financiare Muntenia SA, al căror reprezentant doreşte să devină conform candidaturii depuse pentru Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor în cadrul AGOA din 6/7.07.2012, şi să o tratăm ca atare", se mai arată în comunicatul semnat de Petre Pavel Szel, preşedintele SAI Muntenia.

AIPC a subliniat, joi, că drepturile investitorilor în adunarea generală ordinară a acţionarilor SIF Muntenia nu pot fi restrânse prin prevederi procedurale contrare legilor şi reglementărilor în vigoare.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul complexului comercial Doraly, care deţine 5% din capitalul SIF4, şi ING International Romanian Equity Fund, care are o participaţie de 0,99% din acţiuni, au solicitat, la finalul lunii mai, revocarea membrilor Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor SIF4 (CRA) şi au avansat nominalizări pentru acest Consiliu, după ce, în AGA precedentă, Iaciu a cerut socoteală conducerii SIF şi a solicitat dividende mai mari.

În eventualitatea în care Consiliul va fi revocat, acţionarii vor trebui să aleagă noii reprezentanţi dintre cei treizeci de candidaţi înscrişi în concurs.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb