Sima cere conducere nouă la Bursa derivatelor

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 decembrie 2010

Sima cere conducere nouă la Bursa derivatelor

Alexandru Elian, "Delta Valori Mobiliare": "Componenţa CA-ului ar trebui să reflecte acţionariatul Sibex de după listare"

Cristian Sima, şeful "WBS România", şi Alexandru Elian, de la "Delta Valori Mobiliare" au cerut revocarea actualului Consiliu de Administraţie al Bursei de la Sibiu şi alegerea unuia nou, fiind sprijiniţi în demersul lor de încă trei acţionari ai bursei sibiene, respectiv Bogdan Baloşan, Marian Renato Neagoe şi o companie înregistrată în Italia, "Fratelli Codognotto di Codognotto Gianfranco&C". Cei cinci controlează circa 10% din acţiunile Sibex. Propunerea lor a fost trecută deja pe Ordinea de zi a Adunării Generale de la Sibiu, programată pentru 15 decembrie.

Deşi cei cinci acţionari nu şi-au motivat în vreun fel solicitarea, Alexandru Elian, preşedintele "Delta Valori Mobiliare", a explicat, pentru ziarul "BURSA", raţiunile care au stat la baza cererii celor cinci acţionari: "Am solicitat revocarea actualului Consiliu de Administraţie şi alegerea unuia nou pentru că, după listarea Bursei sibiene, au avut loc anumite schimbări în acţionariatul Sibex, iar componenţa CA-ului ar trebui să reflecte aces-te schimbări".

Elian a mai spus că în piaţă circulă de ceva vreme zvonuri că mai multe bănci străine ar fi intrat în acţionariatul Sibex şi că unii acţionari, care înainte de listarea Bursei aveau participaţii de până la 5%, şi-ar fi diminuat, între timp, deţinerile.

"Aceste bănci străine ar putea să dorească să aibă reprezentanţi în Consiliul Bursei. La AGA vom vedea dacă aceste zvonuri sunt adevărate sau nu", a precizat Alexandru Elian.

Dacă propunerea celor cinci acţionari va fi aprobată de AGA, este posibil ca Sibex să aibă şi un nou director general, în locul lui Teodor Ancuţa. Acesta a declarat, de altfel, că va demisiona din fruntea Bursei sibiene dacă Ministerul Economiei nu va lista "Romgaz" şi la Sibex.

"Sper să putem mandata următorul CA să ia o decizie pentru aducerea unui manager extern. Şi noi (Delta Valori Mobiliare) şi WBS suntem jucători activi la Sibex, vrem dezvoltarea mai rapidă a Bursei. În principiu, nu suntem nemulţumiţi de actuala conducere, dar nu cred că există vreo societate comercială unde acţionarii să fie 100% mulţumiţi. Ne-am dori să facem mai mult business", a declarat Alexandru Elian.

Cei care doresc să candideze pentru un loc în viitorul Consiliu de Administraţie al Bursei sibiene vor putea să îşi depună candidaturile până pe 15 decembrie, sau chiar în timpul Adunării Generale, potrivit şefului "Delta Valori Mobiliare".

Actualul CA, luat prin suprindere

Solicitarea celor cinci acţionari a luat prin surprindere o parte dintre actualii membri ai Consiliului de Administraţie, deşi zvonuri despre intenţia lor circulau încă de săptămâna trecută când cei mai importanţi oameni din piaţă s-au întâlnit la ceremonia Bursei de Valori Bucureşti de aniversare a 15 ani de activitate.

Anton Ionescu, preşedintele "Broker" Cluj, societatea care are câte un reprezentant în Consiliile de Administraţie ale ambelor burse de la noi, a declarat, pentru ziarul BURSA, că nu poate să îşi explice motivele care au determinat o astfel de propunere.

"Nu îmi explic această propunere. De mai bine de jumătate de an de când fac parte din CA-ul Sibex, am participat la toate şedinţele de Consiliu, în care toate propunerile venite din partea domnului Sima au fost analizate serios şi dezbătute. Marea majoritate a propunerilor făcute de Cristian Sima au fost aprobate", a precizat Anton Ionescu.

Din actualul Consiliu de Adminis-traţie al Sibex, mai fac parte Radu Lupuţi, de la "Nova Invest", Marius Trif, de la "Carpativa Invest", Cristian Sima şi Teodor Ancuţa.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. jos C.A.(P.)-ul!poate sunt unii in C.A. care se pricep mai bine la altceva!bravo, dle elian!

    1. E normal ce se intimpla. Sibex e un derivat de bursa. Si cred ca a venit timpul sa se mute de acasa de la \domn' Ancuta. Ca poate trebuie sa faca si el curat. Ca vin sarbatorile nu?

    Se pare ca domnii care au cerut convocarea AGA la SIBEX se tem de cum au inceput sa se miste lucrurile la BVB si de ce s-ar putea intmpla pe viitor, mai exact BVB sa castige din ce in ce mai mult teren pe derivate.

    1. Corect, BVB se misca....rezultatele vor apare la inceputul anului viitor.....idei sunt, se pun si in practica, dar ce poti faci intr-un timp asa scurt ....de cand e noul executiv.

    Nu mai este loc. Daca sec. Sima nu-l mai suporta pe Ancuta este varful crizei. Baieti mai imprastiati-va. muscati si voi din alta parte!

    1. e plin de secu la sibex.daca se retrage sima ca market maker,poate il schimba tepes sau trif sau luput.sau poate se desfiinteaza. La ce likid mai este.....

    Doresc sa fac o precizare:

    Domnul Radu Luputi, nu reprezinta Nova Invest si nu mai este angajatul acestei societati de mai bine de 8 luni de zile.

    Presedinte CA Nova Invest, Petre Muresan 

    1. Multumim de precizare. Si ce face NOVA INVEST acum? Ofera consultanta domnului Prunea?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb