Sindicaliştii de la "Coca-Cola România", hotărîţi să declanşeze greva generală

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii #Resurse Umane / 17 mai 2005

Conflictul de muncă a fost înregistrat ieri la Direcţia de Muncă Bucureşti l Sindicaliştii au cerut o creştere cu 10% a salariilor

Sindicaliştii de la "Coca-Cola HBC Ro-mânia" sînt hotărîţi să înceapă greva generală, după ce a au informat săptămîna trecută şi conducerea companiei. Conflictul de muncă a fost înregistrat ieri la Direcţia Muncii şi Solidarităţii Sociale din Bucureşti, ne-a declarat ieri domnul Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Indus-tria Alimentară. Potrivit domnului Frumosu, contractul colectiv de muncă la nivelul unităţii pe anul 2004-2005 a expirat, iar contractul colectiv de muncă pe anul 2005 -2006 nu s-a încheiat. De asemenea, există 23 de articole din Contractul colectiv de muncă rămase în divergenţă.

Sindicaliştii nu au ajuns la un acord cu reprezentanţii conducerii Coca-Cola nici în privinţa majorării salariilor, nici a acordării primelor de vacanţă. Sindicalişii au cerut o majorare a salariilor de 10% pentru toţi salariaţii, însă nu au primit decît 7%. De asemenea, ei mai solicită prime de vacanţă, de Paşti, de Crăciun, reducerea cu cel puţin 50% a biletelor de tratament şi odihnă.

Domnul Frumosu ne-a mai spus că a înştiinţat de acest conflict şi organismele internaţionale - Federaţia Europeană a Sindicatelor din Indus-tria Alimentară, Agricultură şi Turism, precum şi Federaţia Internaţională a Lucrătorilor din Industria Alimentară - şi este posibil ca săptămîna viitoare să soseas-că în ţară un reprezentant al acestora pentru a-i sprijini pe sindicalişti.

Dragoş Frumosu ne-a mai spus: "În prezent, în cadrul Coca Cola HBC sînt 2.800 de salariaţi. Dintre ei, 2.400 au salarii foarte mici, în jur de 7 - 10,5 milioane de lei, iar ceilalţi 400 au salarii foarte mari. Există diferenţe notabile între salariile angajaţilor de la Coca-Cola". Pe de altă parte, Mugurel Rădulescu, director de relaţii publice al "Coca-Cola HBC România", ne-a precizat: "Coca-Cola HBC România regretă faptul că după eforturi sincere de a ajunge la o întelegere acceptabilă cu reprezentanţii sindicatului, după trei luni de negocieri nu s-a ajuns încă la nici un rezultat. Rămînem deschişi dialogului. În desfăşurarea discuţiilor cu sindicatul noi am acţionat cu bună credinţă, în conformitate cu politica pe termen lung a companiei de încurajare a comunicării directe cu toţi angajaţii, indiferent dacă sunt membri de sindicat sau nu. Societatea consideră că o astfel de abordare este o parte esenţială a unui proces destinat să dezvolte şi să menţină un mediu de lucru în care toţi angajaţii sînt evaluaţi, respectaţi şi încurajaţi să îşi dezvolte abilităţile necesare pentru a face faţă provocărilor mediului de afaceri în care ne desfăşurăm activitatea, în timp ce îşi clădesc propriile cariere".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb