Sindicaliştii din Îmbunătăţiri Funciare continuă protestele

Andreea Ştefan
Ziarul BURSA #Politică / 26 septembrie 2006

Uniunea Sindicală din Îmbunătăţiri Funciare a ieşit ieri în stradă, protestând faţă de executarea silită a societăţii. La protest au participat peste 300 de persoane, venite din toate judeţele ţării, iar manifestaţia va continua şi astăzi, când sindicaliştii vor picheta Ministerul Finanţelor Publice.

Preşedintele Uniunii Sindicale din Îmbunătăţiri Funciare, Vasilica Blebea, spune că, în urmă cu două săptămâni, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a promis sindicaliştilor că va rezolva într-un mod favorabil problema societăţii, lucru care nu s-a întâmplat, însă.

În cazul în care reprezentanţii Guvernului nu vor lua în discuţie, în cadrul şedinţei de miercuri, situaţia Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF), aceasta urmează să fie supusă executării silite de către ANAF, executare care are ca termen data de 28 septembrie. Cu toate că profitul societăţii din prima jumătate a anului se ridică la peste 16 miliarde de lei vechi, datoriile istorice sunt cele care au determinat ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) să recurgă la măsura executării SNIF. Cea mai mare parte a debitelor SNIF sunt către "Electrica", suma depăşind 300 de miliarde de lei vechi.

Guvernul Năstase a angajat programul Romac prin care a achiziţionat utilaje agricole ce au fost date în exploatare proprietarilor de pământ, aceştia urmând să plătească o cotă din datoriile SNIF. Reprezentanţii actuali ai SNIF spun, însă, că ei nu au văzut utilajele şi nu ştiu ce s-a întâmplat cu ele. SNIF este o unitate aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, având capital integral de stat. Numărul total al angajaţilor SNIF este de 1.800 de persoane, după ce anul trecut au fost disponibilizaţi 2600 de salariaţi.

SNIF a jucat un rol important în gestionarea crizei provocate de inundaţii, motiv pentru care preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel ALFA" a propus Guvernului ca această societate să rămână la dispoziţia statului în caz de inundaţii sau alte calamităţi naturale.

CNS "Cartel ALFA" suspendă seria pichetărilor

Reprezentanţii "Cartel Alfa" au anunţat ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că au hotărât să supende toate acţiunile de protest pe care le anunţaseră pentru perioada summit-ului Francofoniei. Cu toate acestea, reprezentanţii Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare - membră a CNS "Cartel Alfa", nu vor renunţa la protestul de astăzi, din faţa Ministerului Finanţelor. Decizia de sus-pendare a acţiunilor de protest a fost luată în urma analizării, de către Comitetul Confederal al CNS "Cartel Alfa", a discuţiilor purtate cu Guvernul. La întâlnirea de săptămâna trecută a reprezentanţilor "Cartel Alfa" cu Guvernul, acesta din urmă şi-a declarat disponibilitatea să reia discuţiile pe marginea temelor aflate pe lista de revendicări a sindicaliştilor şi găsirea unor soluţii. Preşedintele CNS "Cartel Afla", Bogdan Hossu, declară, într-un comunicat de presă, că "protestele noastre din ultimele două săptămâni au înregistrat un prim rezultat pozitiv. Guvernul s-a arătat, în cele din urmă, deschis pe câteva dintre direcţiile subliniate de sindicalişti".

Sindicaliştii cer Guvernului ca, în 2007, salariul minim pe economie să depăşească suma propusă iniţial, de 390 de RON, datorită creşterii indicilor macroeconomici în 2006. Guvernul s-a mai arătat dispus să susţină şi unele modificări ale Codului Muncii. În ceea ce priveşte preţurile la energie şi gaze, Guvernul va analiza impactul tarifelor mari la utilităţi asupra vieţii oamenilor, urmând să stabilească măsuri, în contrapondere. Reprezentanţii CNS "Cartel Alfa" vor relua seria pichetărilor în cazul în care Guvernul nu îşi va ţine promisiunile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb