SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR Guvernul a decis să îşi asume răspunderea pe retrocedări

A.C.
Ziarul BURSA #Politică / 11 aprilie 2013

Ponta: "CEDO a acceptat impozitarea cu 85% a drepturilor litigioase"

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe legea privind restituirea imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România, săptămâna viitoare, în Parlament, potrivit unui comunicat transmis la finalul şedinţei de guvern de ieri.

Comunicatul nu precizează dacă proiectul a suferit modificări faţă de forma prezentată iniţial, care presupunea acordarea de retrocedări în natură şi un sistem de despăgubire pe puncte.

Premierul Victor Ponta a declarat, la începutul şedinţei de guvern, că plafonul de impozitare cu 85% a drepturilor litigioase achiziţionate pentru imobile naţionalizate a fost agreat de CEDO, care a mai propus guvernului să reducă de la 20 ani la 7-10 ani perioada în care trebuie păs-trată destinaţia unor imobile, precum cele ocupate de şcoli şi spitale.

Ponta a mai spus că Guvernul va mai avea o şedinţă, probabil marţea viitoare, pentru a mai revizui eventuale amendamente.

Declaraţia a venit în contextul în care liderul Bisericii Greco-Catolice din România, cardinalul Lucian Mureşan, i-a solicitat premierului să amâne asumarea răspunderii în privinţa legii proprietăţilor, pe motiv că Bisericile Romano-Catolică şi Greco-Catolică nu a fost consultate la elaborarea proiectului de act normativ.

Şi foştii proprietari sunt nemulţumiţi de noua lege, reclamând că nici ei nu au fost consultaţi.

Proiectul de lege privind despăgubirea foştilor proprietari de imobile naţionalizate prevede ca despăgubirile să se facă preponderent în natură.

Foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 10% pe an din suma punctelor, potrivit proiectului iniţial. Foştii proprietari de imobile naţionalizate ale căror dosare au fost deja soluţionate de stat vor primi despăgubiri în numerar în termen de trei ani, începând cu ianuarie 2014, în tranşe anuale egale.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. legile dupa care traim noi, romanii, sunt luate cu acordul cedo si fara acordul nostru, al cetatenilor ... am votat un parlament doar pentru a se putea forma un guvern?!? - legile nu se mai voteaza acolo??? ...

    Ponta mai comunist decat IIliescu, a carui lege nr.10 era un vis in comparatie cu cea scrisa de baronii Oprisan & co ! O MEGATZEAPA aceasta LEGE PUNCTE-PONTA, o bataie de joc Imobile NU va restitui si NICI bani nu le va da oamenilor, vor fi vesnic amanati> DESCHIDETI URGENT PROCESE pina la promulgarea legii, altfel veti fi respinsi timp de 3 ani ! gasiti textul formularii gratuit, pe restitutio.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb