Siria are un nou Guvern

Internaţional / 24 iunie 2012

Siria are un nou Guvern

Preşedintele Bashar al-Assad a promulgat un decret privind componenţa noului Guvern în care ministrul Afacerilor Interne Walid Muallem şi cel de Interne Mohammad Ibrahim al-Shaar îşi păstrează funcţiile, precizează televiziunea, citată de Mediafax.

Ministrul Apărării Daoud Rajha, în vârstă de 64 de ani, aflat în funcţie din august, îşi păstrează, de asemenea, postul. El face parte dintre persoanele sancţionate de Statele Unite, care denunţă reprimarea foarte violentă de către regimul sirian a mişcării de contestare.

Assad l-a desemnat la 6 iunie pe Riad Hijab să formeze un nou guvern după alegerile legislative din mai, calificate drept o "mascaradă" de opoziţie şi ţările occidentale care denunţă reprimarea revoltei de către forţele siriene.

Lavrov: Rusia nu va oferi justificări Statelor Unite privind exporturile de arme în Siria

Rusia nu are intenţia să justifice, în faţa Statelor Unite, livrările de arme în Siria, declară ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"Nu am intenţia de a evoca acest subiect la întâlnirea cu Hillary Clinton. În cazul în care colega mea va ridica această problemă, voi răspunde că nu intenţionez să ofer justificări", a declarat Lavrov pentru Rossia 24, citată de Mediafax.

"Nu este posibil să fim acuzaţi, pentru că nu încălcăm nimic: nici dreptul internaţional, nici rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU, nici propria legislaţie naţională", a continuat Lavrov.

Serghei Lavrov se va întâlni cu Hillary Clinton pe 29 iunie la Sankt-Petersburg, înaintea reuniunii pe tema situaţiei din Siria.

Avion de vânătoare turc, doborât de Siria

Un avion de vânătoare turc a fost doborât de Siria, vineri, au confirmat serviciile premierului turc Recep Tayyip Erdogan, într-un comunicat, după o reuniune de criză la Ankara.

Avionul dispăruse în apropierea Siriei, astfel că premierul turc Recep Tayyip Erdogan a convocat o reuniune de criză cu şeful Statului Major al forţelor armate şi o serie de miniştri, la Ankara.

Ulterior, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Damascul a prezentat Turciei scuze în urma dispariţiei avionului de vânătoare turc în largul coastelor siriene, confirmând implicit că avionul a fost doborât de către Siria, scrie cotidianul Habertürk.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb