SIRIA: Obama, pregătit să lanseze atacuri împotriva Statului Islamic

V.B.
Internaţional / 11 septembrie 2014

Barack Obama s-a declarat pregătit să autorizeze lansarea de atacuri aeriene împotriva Statului Islamic (SI) în Siria, adăugând că aviaţia SUA va extinde raidurile pe care le derulează de o lună în Irak, pentru a-i distruge pe jihadişti, informează AFP şi Reuters.

"Am spus foarte clar că îi vom vâna pe teroriştii care ne ameninţă ţara, oriunde ar fi", a spus ieri Obama, într-un discurs televizat la Casa Albă, în ajunul comemorării a 13 ani de la atentatele de la 11 septembrie 2011.

Începând cu 8 august, forţele americane au efectuat peste 150 de atacuri aeriene în Irak împotriva poziţiilor deţinute de fundamentalişti.

"În colaborare cu guvernul irakian, ne extindem acţiunile dincolo de protejarea compatrioţilor noştri şi de misiunile umanitare şi vom avea în vedere Statul Islamic, pentru a susţine forţele irakiene în ofensiva lor. Obiectul nostru este clar: vom slăbi şi, pe termen lung, vom distruge Statul Islamic", a mai declarat Obama, adăugând că jihadiştii aparţin "unei organizaţii teroriste care nu are altă viziune decât să comită masacre împotriva tuturor celor care i se opun".

Barack Obama a repetat ideea că este exclusă trimiterea unor trupe terestre, dar a anunţat că 475 de consilieri suplimentari vor merge în Irak, cu echipamente, instruire şi informaţii secrete, în sprijinul forţelor irakiene şi kurde.

Preşedintele american a făcut apel la Congres să îi ofere mai multe resurse pentru "a echipa şi antrena" rebelii sirieni parte a opoziţiei moderate. De asemenea, Partidul Republican (aflat în opoziţie în SUA) se va reuni în această dimineaţă cu uşile închise, să dezbată drumul de urmat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce nu se declara pregatit cu ceva bun, cu o pace si intelegere intre toti, tot cu razboi unde sunt sustinute toate partile implicate apoi toti sunt inamici, depinde cum merge bursa sau mintea bolnava a unuia cu multe miliarde care se plictiseste, iar moartea-l cauta pe acasa iar el e cine stie pe unde, zboara!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb