SITUAŢIA DIN ŢARA NOASTRĂ, DEZBĂTUTĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN: Norica Nicolai, ALDE: "Nu putem să schimbăm o putere politică prin mijloace neoneste"

Anca Oblu
Politică / 2 februarie 2017

Norica Nicolai, ALDE: "Nu putem să schimbăm o putere politică prin mijloace neoneste"

Actualizare 15:48 Monica Macovei, în Parlamentul European: "Singurul lucru pe care PE şi CE pot să-l facă este să ceară ca acest Guvern să revoce OUG"

"Singurul lucru pe care Parlamentul European şi Comisia Europeană pot să-l facă este să ceară ca acest Guvern să revoce ordonanţa de urgenţă care a modificat Codul penal şi Codul de procedură penală", a declarat Monica Macovei în cadrul unui discurs susţinut în cadrul Parlamentului European, potrivit unui comunicat de presă.

Declaraţia europarlamentului Monica Macovei la dezbaterea despre statul de drept şi situaţia din România, organizată astăzi în plenul Parlamentului European este următoarea:

"Acum două nopţi, Guvernul socialist din România a modificat prin ordonanţă de urgenţă Codul penal şi Codul de procedură penală. Modificările aduse Codului penal şi de procedură penală au fost publicate în jurul orei 1.00 noaptea în Monitorul Oficial.

Ştiţi care sunt titlurile din presa românească? Acest Guvern este numit «Guvern de hoţi», «mafia instalată la Guvern», «Guvern de grup de crimă organizată», «Guvern de bandiţi». Sigur, pentru că au acţionat noaptea, pe neaşteptate, fără să anunţe pe nimeni, fără să fie pe ordinea de zi.

Şi au modificat Codul penal şi de procedură penală ca să se scape pe ei, ca să scape, în primul rând, preşedintele Partidului socialist din România, domnul Dragnea, care mai are o condamnare de 2 ani de zile pentru fraudă electorală şi care risca încă una acum, dar a scăpat de dosar. Pentru că, prin această ordonanţă de urgenţă- asta era urgenţa -, Dragnea, preşedintele Partidului socialist din România, nu mai poate fi judecat în al doilea dosar, pentru că şi-a abrogat această infracţiune. Nu mai există.

Să modifici abuzul în serviciu, abuzul de putere - care există în toate ţările din lumea asta -, în urma căruia scapă foarte mulţi politicieni, foarte mulţi din administraţie, foarte mulţi din Partidul socialist şi ALDE, care sunt împreună la guvernare.

Ştiţi că e lumea în stradă? Acum o săptămână erau 100.000 de oameni în Bucureşti, duminică, tocmai ca să prevină adoptarea. Peste noapte, ca bandiţii, au adoptat această ordonanţă de urgenţă. Şi aseară au fost pe stradă, în Bucureşti, circa 200.000 de oameni şi alţi 200.000 de oameni, cel puţin, în toată ţara. Aproape jumătate de milion de oameni au ieşit în stradă. Şi o să iasă în fiecare zi în stradă.

Singurul lucru pe care Parlamentul European poate să-l facă - şi trebuie să-l facă - şi Comisia Europeană este să ceară ca, până pe 9 februarie, când intră în vigoare modificările la Codul penal, acestui Guvern să revoce, tot prin OUG, acea ordonanţă de urgenţă care a modificat Codul penal. Atât. Nicio misiune (propunerea grupului S&D din Parlamentul European, n.n.). Ce să verificaţi în misiune? După ce s-a întâmplat şi când nimic nu se mai poate întoarce?

Acum duceţi-vă, mâine, în misiune dacă vreţi. Duceţi-vă lângă oameni, fiţi lângă poporul român, Lângă poporul român, şi nu lângă hoţi!

Şi aş mai spune ceva: tocmai s-a anunţat ieri că vineri urmează o nouă lovitură - vor să desfiinţeze DNA. Vor să nu mai fie anchetaţi. Duceţi-vă în România, dar mâine, nu după 9 februarie, când intră în vigoare modificările la Codul penal, dacă chiar sunteţi corecţi şi alături de România şi de români".

(J.F.)

-------

Actualizare 10:48 Siegfried Mureşan, PPE: "Este cea mai mare lovitură dată justiţiei în România, de la căderea comunismului. De această OUG vor beneficia politicienii corupţi, inclusiv Liviu Dragnea"

------

Actualizare 10:46 Timmermans: "Cred că poporul român merită politicieni şi guverne care vor să lupte împotriva corupţiei"

Frans Timmermans a lansat un apel către Guvernul român să nu "facă paşi în spate" în lupta anticorupţie şi să revizuiască Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale şi proiectul de lege privind amnistia şi graţierea.

El a subliniat că România merită politicieni care să lupte împotriva corupţiei.

Timmermans a început discursul evocând progresele făcute de România în ultimul deceniu în lupta anticorupţie, pe care le-a descris drept "spectaculoase".

"Putem spune că România se află pe ultima sută de metri" în cursa de a face progresele ireversibile, a spus comisarul. "În acest context, este îngrijorător ce am văzut în ultimele zile. Ordonanţa de urgenţă şi proiectul de lege privind lupta împotriva corupţiei nu pot fi interpretate altfel decât un pas în spate de la progresele văzute în ultimele decenii", a adăugat el, cerând Guvernului de la Bucureşti să revizuiască ceea ce a făcut, atât în privinţa Ordonanţei de Urgenţă, cât şi a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea, potrivit News.ro.

"Cred că, la fel ca orice naţiune europeană, poporul român merită politicieni şi guverne care vor să lupte împotriva corupţiei", a atras atenţia vicepreşedintele Comisiei.

"Am văzut protestele, am văzut îngrjorarea exprimată de sistemul judiciar. Lăsaţi-i să îşi termine treaba, pentru a putea spune că progresele sunt ireversibile", a adăugat el.

Oficialul a explicat că Executivul UE este interesat direct de situaţia din ţara noastră, pentru că afectează alocarea de fonduri UE în România.

Timmermans a insistat: "Vom analiza proiectul de lege şi aceste chestiuni, dar astăzi, este foarte important să transmit un mesaj politic Guvernului român: nu întoarceţi spatele acestor progrese, nu mergeţi în sens opus, continuaţi, mergeţi pe acest drum, chiar dacă uneori este dureros, o faceţi pentru populaţia voastră. Toţi românii merită o ţară fără corupţie".

El a încheiat: "România trebuie să îşi ia locul în rândul ţărilor UE fără a fi privită diferit, din niciun punct de vedere. Pentru a-şi îndeplini visul, trebuie să scape de corupţie. Este aproape în punctul în care evoluţia sa este ireversibilă. Deci vă rog, transmit Guvernului român, nu faceţi paşi în direcţia opusă".

(M.I.)

-------

Actualizare 10:46 Daniel Buda, PPE: "Peste 400.000 de oameni au fost în stradă, în Bucureşti şi în ţară. Aceştia au nevoie de un răspuns, care este unul singur: abrogarea OUG şi, dacă se doreşte, discutarea ei în Parlamentul României"

-----

Actualizare 10:42 Doru Frunzulică, PSD: "De ce nu colaborăm între noi, în ţară, şi ne adresăm mereu Înaltei Porţi?"

------

Actualizare 10:41 Cristian Preda, PPE: "Ţara nu cere demisia Guvernului, ci retragerea ordonanţelor".

-----

Actualizare 10:39 Viorica Dăncilă, PSD. "Asistăm la o acţiune mascată de a nu ţine cont de votul românilor"

Eurodeputatul PSD Viorica Dăncilă motivează OUG care a generat dezbaterea prin faptul că şi Guvernul anterior, condus de Dacian Cioloş, a folosit ordonanţele de urgenţă.

"Acum asistăm la o acţiune mascată de a nu ţine cont de votul românilor din 11 decembrie", a afirmat doamna Dăncilă.

(V.R.)

------

Actualizare 10:36 Mircea Diaconu, ALDE: "Votul popular e modificat, furat, aruncat la coş"

Mircea Diaconu, eurodeputat ALDE, a amintit că a fost anchetat şi că s-a încercat "distrugerea lui publică".

Domnul Diaconu susţine că procurorul i-a spus că nu a găsit nimic împotriva lui, dar l-a trimis în judecată.

"Votul popular e modificat, furat, aruncat la coş prin alte metode decât cele democratice. Lăsaţi România să-şi găsească singură calea, e democraţie în România, e justiţie", a menţionat Mircea Diaconu.

(V.R.)

------

Actualizare 10:32 Victor Boştinaru, eurodeputat PSD: "Strada încearcă să răstoarne rezultatul alegerilor"

Strada încearcă să răstoarne rezultatul alegerilor, afirmă eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, adăugând: "Această ţară merită să se întoarcă la democraţie, la Constituţie, la separarea puterilor în stat".

(V.R.)

------

Actualizare 10:30 Barbara Spinelli, Grupul Confederal al Stângii Unite Europene: "Şi în Italia se adoptă decrete pentru a-i scăpa pe politicienii corupţi"

Cei corupţi spun, în general, că este vorba de interfenţe în justiţie, aşa este şi în ţara mea, afirmă Barbara Spinelli, din Grupul Confederal al Stângii Unite Europene. Donia sa a adăugat: "Şi în Italia se adoptă decrete pentru a-i scăpa pe politicienii corupţi. Protestele din România ne amintesc că societatea şi presa sunt puteri în stat care trebuie să echilibreze balanţa. Sunt din Italia, ştiu ce spune preşedintele Iohannis când vorbeşte despre o zi neagră".

(V.R.)

------

Actualizare 10:28

"Astăzi, la Bucureşti, asistăm de fapt la o încercare de răsturnare a puterii politice alese", declară Norica Nicolai, deputat ALDE în Parlamentul European (PE), adăugând: "Statul român este motivat să lupte împotriva corupţiei. Justiţia trebuie să fie egală pentru toţi".

În cadrul unei dezbateri care are loc acum în plenul PE, privind deciziile luate în România "împotriva statului de drept", doamna Nicolai a spus: "România este un partener credibil al UE, nu aş vrea să punem în discuţie această credibilitate sub un pretext pur politic. Nu putem, în numele unei bătălii corecte, legitime, să schimbăm o putere politică prin mijloace neoneste".

(V.R.)

------

Actualizare 10:21 Barbara Spinelli: "E o ruşine cum OUG au fost adoptate, pe ascuns, noaptea"

-----

Actualizare 10:19 Nicolai Norica: "Inclusiv DNA a fost înfiinţată prin OUG"

-----

Actualizare 10:16 Macovei: "Acum duceţi-vă în misiune în ţară, duceţi-vă mâine, fiţi alături de poporul român. (...) Hoţii trebuie anchetaţi, în România, hoţii trebuie anchetaţi"

------

Actualizare 10:12 Gonzalez Pons, senator: "Guvenul României mai are timp să dea înapoi şi noi îi cerem oficial să dea înapoi"

(M.I.)

-------

Actualizare 10:05 Şedinţa plenară de la Bruxelles a început

------

O dezbatere privind justiţia şi statul de drept din ţara noastră va fi organizată azi dimineaţă, în Parlamentul European.

Dezbaterea de la Bruxelles, care începe la 10.00, ora României, a fost cerută de grupurile PPE şi ALDE, potrivit Digi24.

Pe de altă parte, un europarlamentar al grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din legislativul comunitar a cerut trimiterea unei misiuni de documentare în România pentru clarificarea situaţiei.

Opinia Cititorului ( 24 )

  1. Am avut candva neplacerea sa o cunosc pe Sorica NICOLAI...O oportunista de cea mai joasa speta, orizont politic nul, intriganta si mincinoasa notorie!!!!

    1. In plus si frumoasa, nu? 

      ...Auzi tu argumente la Norica N...ca si DNA s-a infiintat prin OUG....

      In popular ...se mai zice "Dar.Ce are s..la cu prefectura..Cata prostime poate sa debiteze un . europarlamentar cu 7000 E/luna... 2 clace primare sa ai si nu poti face asemenea analogii..... 

      Asa este ,,,DNA sa infiintat prin OUG.

    Ii bun.

    Parlamentul European e de decor ! 

    Cel care a spus de Italia ne cam intelege.

    Dragnea nu ceda! 

    1. Pai Dragnea, Grindeanu si guvernul lui nu mai stie nimeni unde sunt. Cu ceva timp in urme Radio Erevan a declarat ca are surse sigure ca acestia au cerut azil politic la o putere straina si au intrat in clandestinitate.

      Poate cere si Iohannis.

      dragnea nu ceda!TEAPA lui TEPES e a ta.

      Haha

    pai nu cerem sa schimbam guvernul ci sa faca bine sa nu legalizeze hotia

    pai nu cerem sa schimbam guvernul ci sa faca bine sa nu legalizeze hotia

    1. mai repeta odata ca poate ..anonomul de la 2 nu intelege

      si foloseste neuronul daca il ai.

      lili, taci! Anonoamo! Cum se scrie , o data sau odata? Du-te la scoala!

      Haha

    Dacă ordonanţa va intra în vigoare, aşteptăm şi noi un Wirtschaftswunder, după modelul nemţesc.

    Sunteti la Shenzen?

    Am auzit ce a spus Norica. Pai asta se straduieste s-o intreaca in minciuni pe Macovei, care sigur este campionul mincinosilor din parlamentul UE.

    Mascariciul Jnapan , numitul diaconu mircea, nu rateaza nici o ocazie de a se da in petec ; la cotetzele 'mnealui, in jud. arges, cuvantul folosit de tzaranoi despre SUINE este m*i*c*t*i*u*n*e*a* !

    Mai lipsesc de la apelul pesedimii tovarasii puric si tudor gheorghe, ce or sa puna mana pe furci si pe topoare, sa "apere" pesedeii de "netrebnicii sorosisti" !  

    In Parlament.

    Stefanescu cam fara cuvinte, bine ca merge inainte. 

    Iasului ii place coruptia? E singurul centru care sta in casa. 

    O saptamana ii dau primarului de la Iasi pana il pune Dragnea pe liber.

    De ce sa cedezi presiuni stradale Psd-ule cu cel de la Iasi acum la Digi.24? 

    Rezultatul alegerilor in baza caruia psd guverneaza este bazat pe voturile celor direct si indirect implicati in manevrarea banului public, beneficiarilor sinecurilor caldute in posturi publice si al asistatilor sociali, adica vreo 2-3 milioane.

    Acum, acesti conectati direct si indirect la banul public, incearca sa-si curate cazierul, sa se scape de orice raspundere, printtr-o hotarare "legala".

    Sunt o gramada de "postaci" direct si indirect interesati de promovarea amnistiei si gratierii, daca s-ar face publice IP-urile, cred ca s-ar observa ca multi dintre acestia scriu din institutii publice, in timpul orelor de program.  

    M-am lamurit. Cei din Parlamentul European sunteti platiti degeaba. Nu puteti sa il tragetj pe Dragnea de mustata.

    Imi vreu bani inapoi pe bani de salarii care eu vi-i platesc. 

    Dragnea sper sa fure de sa inghete apele. 

    Totusi bogata tara avem de fura de 26 de ani si inca mai e ceva de furat.

    Trenul Cluj-Bucuresti o sa aiba aceleasi conditi, intarzieri. Drumul cu masina la fel. (Traseu aleatoriu luat)

    Toti din Parlament sunt egali in afara de partidul lui Nicusor Dan. 

    Toate partidele au lucrat, colaborat.

    Nu uitati de Vacaroiu un Jupan al Psd-ului e in Parlament. Uni spuneau ca e un alcoolist notoriu, daca era adevarat ii crapa ficatul, el gandeste la binele tarii. 

    Chestiunea cu justitia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb