SLABBERT, NEPI: "Vom cumpăra un mall din Bucureşti, în următoarele săptămâni"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2014

"Vom cumpăra un mall din Bucureşti, în următoarele săptămâni"

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) va achiziţiona un mall din Capitală, în următoarele câteva săptămâni, ne-a declarat, ieri, Martin Slabbert, directorul executiv al companiei.

Domnia sa ne-a spus că această achiziţie este în proces de due-diligence, iar tranzacţia va fi oficializată în scurt timp. Totodată, Martin Slabbert ne-a spus că Promenada Mall nu este centrul comercial pe care îl vizează în acest caz, deşi şi-a manifestat interesul pentru achiziţia acestuia.

"Suntem interesaţi de preluarea Promenada Mall de la Raiffeisen evolution şi avem resursele financiare necesare pentru o astfel de achiziţie, dar finalizarea acestui proces nu depinde numai de noi, ci şi de cei care vând", a declarat recent, pentru ziarul BURSA, domnul Slabbert.

Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), NEPI are în plan să investească şi într-un centru comercial din Slovacia.

Fondul de investiţii a finalizat de curând Vulcan Value Center, primul centru de retail situat în Bucureşti, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 25.200 de metri pătraţi şi închiriat în proporţie de 95%. De asemenea, NEPI a finalizat Shopping City Târgu Jiu, care a fost deschis pe 16 octombrie. Primul mall din judeţul Gorj are o suprafaţă de 26.800 mp şi o rată de închiriere de 94%.

În plus, construcţia şi închirierea centrului comercial Timişoara Shopping City, cu o suprafaţă închiriabilă de 70.700 de metri pătraţi, decurge conform planului, deschiderea fiind programată în al doilea trimestru din 2015, conform datelor NEPI. Fondul de investiţii va începe şi lucrările de construcţie a proiectului de birouri Victoriei Office, situat lângă clădirea Guvernului, după ce vor fi primite avizele finale din partea autorităţilor competente.

Grupul mai are în vedere şi alte oportunităţi, precum dezvoltarea unui mall regional în Piatra Neamţ şi extinderile la proprietăţile din Cluj, Constanţa, Deva şi Severin, acestea fiind condiţionate de obţinerea autorizaţiilor şi îndeplinirea cerinţelor de pre-închiriere aprobate de Consiliul de Administraţie.

De asemenea, NEPI a cumpărat Aurora Shopping Mall din Buzău (17.900 mp) şi un centru comercial de 3.200 mp din Alba Iulia, în cadrul unei achiziţii combinate de aproximativ 10 milioane de euro. NEPI are în plan să reconfigureze şi să renoveze mall-ul din Buzău, inclusiv construcţia unui cinematograf, iar investiţia totală este de aproximativ şase milioane de euro, conform datelor companiei.

Pe plan extern, fondul de investiţii a achiziţionat Kragujevac Plaza, un centru comercial având o suprafaţă închiriabilă de 22.000 mp, situat în Kragujevac, reşedinţa regiunii Sumadija, Serbia, în schimbul sumei de 38,6 milioane euro. Centrul comercial din Kragujevac este singurul mall modern din Serbia situat în afara Belgradului, fiind închiriat aproape în totalitate.

Moody's a acordat NEPI ratingul "Ba1" cu perspectivă stabilă

Moody's Investors Service a acordat fondului sud-african de investiţii NEPI ratingul Ba1 cu perspectivă stabilă, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

"Acest rating este cu o treaptă mai jos de ratingul naţional pentru România şi se datorează indicatorilor financiari puternici ai Grupului. Ratingul permite Companiei să exploreze posibilitatea de a elibera datorii negarantate la nivel de grup pentru a optimiza sursele de finanţare", se arată în anunţul citat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb