ŞOC LA "BROKER" CLUJ-NAPOCA Petru Prunea, dat jos de la conducere de administratori

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 martie 2009

Petru Prunea: "Membrii CA nu au luat în considerare prevederile statutului, de conducere unitară a companiei".

Petru Prunea: "Membrii CA nu au luat în considerare prevederile statutului, de conducere unitară a companiei".

Fostul preşedinte cere revocarea consiliului de administraţie

După ce a condus casa de brokeraj "Broker" Cluj- Napoca mai bine de 15 ani, Petru Prunea a fost înlocuit din funcţia de Preşedinte al companiei cu Anton Ionescu, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Domnul Prunea ne-a spus, cu regret, că membrii consiliului de administraţie au ajuns treptat la această decizie, după ce domnia sa s-a opus constant anumitor decizii pe care ceilalaIţi administratori ar fi încercat să le impună.

"De-a lungul timpului, am contes­tat o serie de decizii care ar fi fost catastrofale pentru companie, precum majorările capitalului social în repetate rânduri, politica de dividend pentru anul 2008 şi politica de fuziuni", ne-a spus domnul Prunea.

Primele neînţelegeri în cadrul Consiliului de Administraţie au apărut încă de anul trecut, când Miron Martin, al doilea acţionar semnificativ al companiei, a demisionat. Acesta a revenit însă în 2009, după ce Ioan Cârtiş, principalul acţionar al companiei, a fost nevoit să demisioneze din motive de sănătate.

Fostul preşedinte "Broker" Cluj- Napoca consideră că membrii CA nu au acţionat potrivit legii, subliniind că a fost un abuz din partea lor faptul că nu au luat în considerare statutul companiei, care prevede conducerea unitară, respectiv ca preşedintele să fie şi director general.

"Şase membrii ai consiliului de administraţie, care controlează concomitent 22% din acţiunile companiei şi care nu au cunoştinţele economice necesare pentru a lua o astfel de decizie, au hotârât să mă schimbe de la conducere, în favoarea domnului Anton Ionescu", ne-a mai spus Prunea.

Domnul Prunea a rămas, în prezent, directorul general al companiei, urmând ca, în Adunarea Generală din luna aprilie, să fie stabilit statutul de conducere al casei de brokeraj şi bugetul de venituri şi cheltuieli aferent acestui an.

De asemenea, Petru Prunea a mai menţionat că va cere schimbarea Consiliului de Administraţie.

Domnul Prunea este unul dintre fondatorii companiei "Broker" Cluj, pe care a condus-o de la înfiinţare, considerând-o ca pe "propriul său copil". El s-a implicat constant în dezvoltarea casei de brokeraj, care a ajuns printre cele mai bune societăţi de servicii financiare din ţara noas­tră, fiind şi singura de acest gen listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania a fost însă zdruncinată puternic de criza financiară, prin scăderea accentuată a profitului net până la 1,36 milioane de lei în 2008, de la peste 38 milioane de lei în 2007. De asemenea, capitalizarea bursieră a casei de brokeraj a ajuns în prezent la doar 8 milioane de euro, spre deosebire de 150 milioane de euro, cât valora în 2007.

De asemenea, o serie de nereguli constatate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), la începutul acestui an, au amplificat problemele şi reputaţia companiei.

În şedinţa bursieră de vineri, după publicarea comunicatului în care se anunţa revocarea din funcţia de preşedinte a domnului Petru Prunea, titlurile "Broker" Cluj-Napoca (BRK) s-au apreciat cu 12,26%, atingând un maxim de 0,121 lei/acţiune.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Poate mai aflam si noi cei pagubiti ceva de soarta banilor nostri...Au trecut cele 45 de zile si nu am primit nici un raspuns.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb