SONDAJ FREE NOW: 62% dintre români aleg ridesharing sau taxi pentru a ajunge la întâlnirea de Valentine's Day

S.B.
Miscellanea / 14 februarie 2022

62% dintre români aleg ridesharing sau taxi pentru a ajunge la întâlnirea de Valentine's Day

Sărbătoarea de Valentine's Day, deşi împrumutată, a intrat tot mai mult în obiceiurile românilor, care profită de ocazie să-şi facă planuri, iar mulţi sărbătoresc şi Dragobetele. Cele mai romantice oraşe din ţară pentru a petrece această zi sunt Braşov (30%), Sibiu (17%), Bucureşti (15%) şi Cluj-Napoca (12%), conform respondenţilor din 10 dintre cele mai importante oraşe din România care au participat la sondaj.

De altfel, Braşovul este considerat o destinaţie romantică pentru a petrece Valentine's Day şi de către respondenţii sondajului FREE NOW din toate ţările în care compania este prezentă, ocupând locul 3, după Galway şi Roma.

Pentru aproape 37% dintre românii care au răspuns la sondaj, unul dintre cele mai romantice moduri de a se plimba şi explora un oraş de Valentine's Day, împreună cu persoana cu care se întâlnesc, este să împartă o maşină prin opţiunile de ridesharing sau taxi. În schimb, pentru plimbări mai lungi, 46% ar alege maşina personală, iar 15% consideră romantice plimbările cu bicicleta, în ciuda vremii.

Aproape 28% dintre participanţii la sondaj spun că obişnuiesc să sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor printr-o ieşire la restaurant. Alţi 20% o petrec acasă cu persoana iubită, în timp ce 11% se bucură de plimbări în natură şi aproape tot atâţia aleg o ieşire în afara oraşului în care locuiesc. Alte modalităţi populare de a petrece timpul cu această ocazie sunt ieşirile în oraş, relaxarea la spa, vizionarea unui film la cinema sau mersul la cumpărături, în timp ce un român din zece spune că nu sărbătoreşte deloc Valentine's Day.

Când vine vorba de planificarea unei întâlniri romantice, mobilitatea este foarte importantă, drept pentru care 62% dintre respondenţii la sondajul FREE NOW spun că aleg să ajungă la destinaţia de Ziua Îndrăgostiţilor folosind o opţiune de ridesharing sau taxi. Principalul motiv este preocuparea pentru siguranţă pentru 45%, mai ales dacă au de gând să consume băuturi alcoolice în timpul întâlnirii. În acelaşi timp, 44% spun că astfel scapă de grija întârzierii la întâlnire, iar 36% consideră că acest mod de a călători le oferă mai mult confort şi o soluţie să nu-şi strice ţinuta în aglomeraţie sau din cauza vremii nefavorabile. Pe de altă parte, peste 20% consideră că ridesharing-ul le oferă libertate şi o cale rapidă de scăpare de la o întâlnire care nu merge bine şi 15% spun că e mai uşor să împartă o cursă cu persoana cu care se întâlnesc şi astfel să petreacă mai mult timp împreună.

În cei 24 de milioane de kilometri parcurşi în curse cu FREE NOW în 2021, 34% dintre respondenţi spun că s-au folosit de timpul până la destinaţie pentru a flirta cu persoana alături de care au călătorit şi 20% au vorbit despre relaţiile lor romantice cu şoferul atunci când au călătorit singuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb