Sondaj: Influenţa anturajului şi lipsa de afecţiune în familie - principalele motive pentru care copiii ajung să consume droguri

Comunicate de presă / 22 iulie

Sondaj: Influenţa anturajului şi lipsa de afecţiune în familie - principalele motive pentru care copiii ajung să consume droguri

Principalele două motive pentru care copiii ajung să consume droguri sunt influenţa anturajului şi lipsa de afecţiune în familie, conform unui sondaj fulger online iniţiat de Federaţia Naţională a Părinţilor (FNaP) pe un eşantion reprezentativ, la care au răspuns peste 1.000 de părinţi din mediul urban şi rural.

Din punct de vedere al structurii respondenţilor la sondajul iniţiat de FNaP, 55% dintre respondenţi au copii în 14 şi 18 ani, 49% din respondenţi au fete, 51% au băieţi, 24% din respondenţi sunt din afara Bucureştiului. În mod surprinzător, 49% dintre respondenţi au indicat că au vorbit cu copiii despre droguri fără a fi influenţaţi de producerea unui eveniment anume.

"Felicit iniţiatorii acestei campanii pentru determinarea de a face ceva concret pe partea de prevenire la nivel de părinţi. Ce mă îngrijorează cel mai mult sunt drogurile foarte ieftine, sintetice şi toxice, pentru copii, iar cea mai mare greşeală a părinţilor este să creadă că aşa ceva nu i se poate întâmpla copilului lor. Susţin campania lansată de Federaţia Naţională a Părinţilor şi îmi doresc o colaborare în acest sens între instituţiile statului şi reprezentanţii societăţii civile pentru a ne feri copiii de flagelul drogurilor", a declarat Marcel Ciolacu, Prim-ministru al României despre campania Unspoken.

Peste 65% dintre respondenţii la sondaj consideră anturajului ca principalul factor care-i determină pe copii să încerce drogurile, prima dată la modul experimental, în timp ce 56% dintre părinţi au indicat apoi lipsa de afecţiune ca fiind al doilea cel mai important factor care-i determină pe copii să consume droguri.

Pe de altă parte, adolescenţii sunt reticenţi în a discuta cu părinţii lor despre consumul de droguri de teamă să nu fie judecaţi (81% dintre respondenţi), respectiv să nu fie pedepsiţi (74% dintre respondenţi) in timp ce 26% dintre respondenţi consideră că nepăsarea părinţilor contribuie la acest fenomen.

Când vine vorba de a discuta despre alte probleme personale, percepţia părinţilor este că celor mici le este mai puţin frică să fie judecaţi (69% din răspunsuri). Aproape 17% preferă să discute mai degrabă cu un prieten.

De altfel, barierele în calea comunicării dintre părinţi şi copii sunt lipsa de timp (56%) şi decalajul dintre generaţii (54%), ceea ce semnifică faptul că 38% dintre părinţi nu reuşesc să aibă activităţi comune cu copiii lor.

"Le mulţumesc tuturor celor care ni s-au alăturat deja şi care ni se vor alătura. Avem nevoie de tot sprijinul pentru a apăra generaţiile viitoare împotriva dependenţei de droguri. Vorbim deja de o situaţie critică, chiar dacă pentru noi, cei de la Federaţie, nu mai este neapărat o surpriză de ani de zile, dar acum e timpul să acţionăm concret pentru a preveni şi bloca accesul copiilor noştri la droguri, prin mobilizarea părinţilor din toată România", a declarat Eugen Ilea, preşedintele Federaţiei Naţionale a Părinţilor Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cauzele sunt clare ;

    - lipsa de cultura 

    - lipsa educatiei, la toate nivelurile 

    - lipsa respectului fata de munca/invatatura 

    - "binefacerile" internetului

    ........si alte bunatati "moderne" 

    Principala cauză este posibilitatea procurării. :

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb