SONDAJ: Klaus Iohannis, principalul vinovat pentru criza politică actuală

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 28 octombrie 2021

Klaus Iohannis, principalul vinovat pentru criza politică actuală

Preşedintele Klaus Iohannis este indicat drept principalul vinovat pentru actuala criză politică, conform datelor cuprinse într-un sondaj întocmit de Avangarde în perioada 17-26 octombrie 2021.

Din cei 900 de respondenţi la sondaj, 18% consideră că Iohannis a cauzat actuala criză politică, 14% dau vina pe PNL, 11% pe cei de la USR şi doar 8% pe actualul premier interimar Florin Cîţu.

În ceea ce priveşte gestionarea defectuoasă a valului patru al pandemiei, cetăţenii consideră că vina aparţine guvernului Cîţu (28% dintre respondenţi), urmat de preşedintele Klaus Iohannis (15%), în timp ce doar 7% dintre participanţii la sondaj dau vina pe cei care sunt împotriva vaccinării.

77% dintre respondenţi nu acordă notă de trecere guvernului Cîţu în privinţa gestionării pandemiei. Conform datelor publicate de Avangarde, 24% dintre participanţii la sondaj au dat nota 1 (minimă) guvernului Cîţu pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid, 15% nota 2, 20% nota 3, 18% nota 4. Abia 10% consideră că intervenţia a fost de nota 5, câte 4% cred că guvernul ar merita nota 6 sau 7, 3% - nota 8, şi doar 1% nota 9, în timp ce 1% din respondenţi nu ştiu sau nu au răspund la întrebarea respectivă.

Situaţiile respective referitoare la preşedintele Klaus Iohannis se reflectă şi în topul încrederii, unde şeful statului a coborât drastic, conform datelor din sondajul realizat de Avangarde, la 14%, faţă de 28% cât înregistra în luna septembrie.

Clasamentul încrederii în politicieni e condus de senatorul Alexandru Rafila (30%), urmat de Marcel Ciolacu (25%), Emil Boc (24%), Raed Arafat (23%), George Simion (20%). Dacian Cioloş s-ar bucura de încrederea a doar 13% dintre respondenţi, imediat după preşedintele Klaus Iohannis. Dan Barna se bucură de o încredere de doar 9%, egală cu aceea a lui Ludovic Orban. Pe ultimele locuri în clasamentul încrederii în politicieni se situează Nicuşor Dan - primarul general al Capitalei (8%) şi doi dintre membrii "echipei câştigătoare" din PNL: Rareş Bogdan şi Florin Cîţu, fiecare cu o încredere de doar 7% în rândul alegătorilor.

La întrebarea privind direcţia în care se îndreaptă ţara noastră, 80% dintre respondenţi consideră că aceasta este greşită şi numai 8% consideră că direcţia e bună, în timp ce 12% nu ştiu sau nu răspund.

Prin prisma celor de mai sus, nu ar mai trebui să mire pe nimeni faptul că, la întrebarea cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, 40% din respondenţi au spus că preferă PSD, 17% - PNL, 14% - AUR, 13% - USR, 5% - UDMR.

Referitor la pandemie, 48% dintre respondenţi consideră că vaccinarea este singura soluţie pentru combaterea pandemiei, în timp ce 39% se declară împotrivă, iar 13% nu au răspuns. 82% susţin că statul ar trebui să testeze săptămânal, gratuit, cetăţenii, în timp ce 9% nu sunt de acord cu testarea gratuită, iar 9% nu ştiu sau nu au răspuns.

Sondajul Avangarde a fost realizat telefonic în perioada 17-26 octombrie 2021, pe un eşantion de 900 de persoane. Marja de eroare este de 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Plavanul trebuie sa aiba parte de o noua Targoviste! Adica, un zid in spate si un pluton in fatza! Iar Arafatu va trebui sa indeplineasca rolul de cioclu, care i se potriveste de minune, cu fatza lui sinistra, dupa care sa fie obligat sa-si sape si propria lui groapa!

    probabil va bazati pe sondajul facut pe un esantion reprezentativ pentru populatia din Romania surprinsa la coada pentru vaccinare cu prima doza dupa ce au fost "binecuvantati " si "dezlegati" de "PEEESEEDE" sa "fie mai intepati" si ofticati ca " Hohanis " i-a "subapreciat" :" Ori te vaccinezi, ori esti prost" citat Werner (daca-l inveti pe destept , devine mai destept , daca-l inveti pe prost iti devine dusman ....in sondaje)

    Un sondaj ce pica într-un moment bun.

    Poate se mai gândesc și ai noștri politicieni că sunt reprezentanții poporului, in frunte cu președintele.

    Poporul pe locul 1, orgoliile pe locul 2. 

    1. e tactica de manevra si manipulare prin "sondaje comandate si platite" de cine are nevoie sa "puncteze " la momentul de instabilitate si de "inclinare a balantei" in favoarea lor ....("inaltatul de smee " in sondaje cand e "vant prielnic") ; daca "strambeanu stirea" este marginalizata si "data la o parte" din negocieri de catre "colegi" nu rezulta decat alte miscari si frictiuni de placi tectonice in interiorul partidului "favorizat de arbitrul" din "spatele reflectoarelor" ce pun "in evidenta" ce vor si cand vor.. (consilierii de partid probabil si-au recuperat cele 5 milioane de euro de la partid si au devenit "analisti" in sondaje )

    dupa sondajele lui pieleanu poti sa tragi apa nu reprezinta opiniile oamenilor ci ale securitatii . s-a pornit masinaria impotriva lui johanis dracul , ca sa vina tacsu , adica ciolos sau boc , conform principiului de la noi , dupa rau vine si mai rau .

    Vinovat de explozia prețurilor.

    Vor fi mulți care nu vor putea să-și ducă traiul, în vreme ce dulapul săsesc se plimbă cu Carmen în Egipt.

    Poate nu se mai întoarce 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb