Sony Vaio ţinteşte o cotă de piaţă de 2% pentru anul 2008

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 23 iulie 2008

Sony Vaio ţinteşte o cotă de piaţă de 2% pentru anul 2008

Compania Sony ţinteşte atingerea unei cote de piaţă de 2% pe piaţa de notebook-uri şi 3% pentru anul 2009, a declarat doamna Lia Burghelea, directorul de marketing al companiei pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

Pentru anul financiar curent, Sony Vaio are ca obiectiv creşterea vânzărilor de notebook-uri cu 85%, la 7.000 de unităţi.

Lia Burghelea a mai spus: "În anul financiar anterior, am vândut 3.800 de notebook-uri, marca Vaio. Pe termen mediu, ne-am propus să atingem o cotă de piaţă de 5%",

Vaio are o cotă de 80% pe piaţa notebook-urilor echipate cu unităţi de stocare optice construite pe tehnologia blue-ray.

Compania Sony a mai lansat modele din seria FW, proiectată pentru divertisment, şi seria Z, destinată segmentului de afaceri. Seria FW conţine trei modele, cu preţuri cuprinse între circa 3.900 de lei şi circa 5.700 de lei, iar modelul din seria Z are un preţ de circa de 8.000 de lei.

Aceste modele au la bază platforma Intel Centrino 2, ecran LCD X-black de 16 inchi, unităţi de scriere Blue-ray şi carcasă din magneziu.

Notebook-urile Vaio din seria Z cântăresc mai puţin de 1,5 kg şi sunt rezistente la şocurile generate în urma căderii de la o înălţime de 72 de cm şi beneficiază de un ecran de 13 inci.

Pentru a prelungi cât mai mult perioada de viaţă a bateriei, modelele Vaio Z au un mod de funcţionare special, numit "Stamina Mode", a cărui activare permite utilizatorului opţiunea de a folosi una dintre cele două soluţii grafice oferite.

Tehnologiei Vaio Smart Network permite schimbarea tipului de conexiune între reţelele de tip WWAN (3G) şi WLAN (Wi-Fi), fără a fi nevoie de restartarea notebook-ului.

Moedele Vaio au capacitatea de a citi şi, pe anumite modele, chiar de a scrie discuri Blu-ray, iar seria de notebook-uri Vaio FW permite editarea şi stocarea a până la 50 GB de conţinut video HD pe un singur disc. Aplicaţii de ultimă generaţie precum Adobe Premiere Elements 4.0, Movie Story şi Click to Disc/Editor sosesc preinstalate pe toate modelele din serie pentru ca utilizatorii să poată beneficia de toate instrumentele de care au nevoie.

Tastatura seriei FW a fost proiectată pentru ergonomie, cu spaţii bine delimitate între taste şi suprafeţe uşor concave ale acestora pentru a uşura utilizarea şi a creşte acurateţea. Utilizarea tastaturii se face cu precizie şi silenţiozitate; design-ul special de tip "isolation" şi cursa lungă a mecanismului de apăsare fac utilizarea acestui tip de tastatură deosebit de confortabilă, chiar şi pentru mâini cu degete delicate şi unghii lungi.

Garanţia cu care vin modele este de doi ani de zile, iar în caz de orice fel de defecţiune, aceasta va fi remediată în maxim cinci zile.

Oficialul companiei a adăugat că Sony are ca obiective pe piaţa locală şi majorarea numărului de puncte de retail, creşterea acoperirii geografice, precum şi extinderea gamei de produse.

Bradul Vaio a crescut de 44 de ori de la înfiinţare, iar pentru anul 2008, Sony a înregistrat vânzări de 55,44 miliarde de euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2008. În Europa, Sony a avut vânzări de 12,73 miliarde euro.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb