Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasa/şcoala, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării regulilor de protecţie sanitară în şcoli, a declarat astăzi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, informează Agerpres.
Potrivit ministrului, grupul a adoptat şi măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.
"Referitor la scenariile de funcţionare a şcolilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competenţe medicale/epidemiologice):
- decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competenţe, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli;
- adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening", a afirmat ministrul.
Acesta a spus că după această "primă etapă" urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern şi abilitarea miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii în vederea modificării ordinului comun în concordanţa cu hotărârile adoptate, notează sursa citată.
"Tot acest proces se va finaliza pana vineri, 1 octombrie în vederea stabilirii modului de funcţionare al şcolilor începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021", susţine ministrul Educaţiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2021, 20:59)
Si totusi, cu covid sau fara, Romania a intrat intr-un ciclu de pierdere a peste 100000 de mii de romani pe an!
Ce face?
Cum facem?
Sa revigoram "boomul" in NATALITATE?
Cu sau fara covid, natia noastra cat si a Italeie si alte state intrau sever in aceasta faza de decese mai mari ca nasteri!!!
Cum atenuam caderea?
Ma uit in cartier si vad cum in doar 2 ani au disparut batranii (au murit natural) pe care mai ieri ii salutam in timp ce ocupa in procente mari bancile cartierului si parculetele din zona.
Acum vad ca este in crestere ponderea copiilor, a mamicilor cu copii mici in carucioare... deci un semna pozitiv dar plasat pozitiv si economic la alti 15-20 de ani in fata; intre timp ne vom chinuii sa salvam caderea in pib odata cu disparitia populatiei imbatranite ce nu vor mai impacta utilitatile, consumul, pensiile.
semnat comenturi "cretine"