Sorin Dimitriu, urmărit penal într-un dosar cu fonduri europene

Ziarul BURSA #Anticorupţie / 19 mai 2016

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus ieri efectuarea urmăririi penale faţă de Sorin Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), cu privire la săvârşirea infracţiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, în formă continuată.

Alături de Dimitriu, mai sunt urmăriţi penal Vasile Nicolae, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Mun. Bucureşti (CCIB), Vasilescu Laurenţia, director economic al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB), Mihuţ Gabriel-Dan, director general în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti (CCIB).

Procurorii susţin că, în contextul implementării a trei proiecte finanţate din fonduri europene, în cursul anului 2009, suspectul Dimitriu Sorin-Petre, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a atestat, în mod nereal, că instituţia pe care o conducea îndeplinea condiţiile cerute de legislaţia Uniunii Europene, pentru a putea obţine fonduri nerambursabile.

DNA precizează: "În realitate, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti se afla într-o situaţie de excludere, deoarece înregistra obligaţii restante (datorii) în cuantum total de 682.811 lei, reprezentând drepturi de proprietate intelectuală, vărsăminte de la persoane juridice pentru persoane cu handicap încadrate, impozit convenţii civile etc. Acţionând în această manieră, instituţia condusă de suspectul Dimitriu Sorin-Petre a beneficiat de o finanţare nerambursabilă în valoare totală de 11.633.202,42 lei.

În aceeaşi perioadă, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti Dimitriu Sorin-Petre, beneficiind de ajutorul suspecţilor Mihuţ Gabriel-Dan şi Vasilescu Laurenţia a schimbat destinaţia sumei totale de 288.984 lei prin semnarea unor ordine de plată în baza cărora banii respectivi au fost transferaţi în contul curent al instituţiei pe care o conducea şi folosită ulterior pentru derularea activităţii curente, în loc să fie folosiţi la finanţarea proiectelor cărora le fuseseră destinaţi.

În luna august a anului 2009, ca urmare a unei conduite a suspectului Vasile Nicolae, asemănătoare cu cea a suspectului Dimitriu Sorin-Petre, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, deşi avea obligaţii restante (datorii) în cuantum de 226.360 lei, a obţinut pe nedrept suma de 6.911.684,94 lei, în contextul implementării unui alt proiect finanţat din fonduri nerambursabile".

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a beneficiat astfel de fonduri nerambursabile în valoare totală de 18.544.887,36 lei.

La data de 01 octombrie 2014, Dimitriu Sorin-Petre, Vasilescu Laurenţia şi Mihuţ Gabriel-Dan, în aceleaşi calităţi, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru infracţiuni similare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb