SORIN OVIDIU VÎNTU: "Iohannis - un personaj nedefinit; Ponta - jucător politic autentic"

V.B.
Politică / 15 noiembrie 2014

"Iohannis - un personaj nedefinit; Ponta - jucător politic autentic"

Vîntu, despre Ponta: "Cinic, ipocrit, şantajabil, oportunist, precaut, versatil şi extrem de inteligent"

Vîntu îl va vota pe Ponta, sperând că Tăriceanu va reface PNL

Klaus Iohannis este "un personaj nedefinit", iar Victor Ponta - un "jucător politic autentic", cu o serie de calităţi şi defecte, scrie Sorin Ovidiu Vîntu într-o postare publicată ieri pe blogul personal, în debutul căreia face consideraţii despre actualul context internaţional şi îi elogiază, pentru parcursul euro-atlantic al ţării noastre, pe fostul preşedinte Emil Constantinescu şi pe prim-ministrul anilor 2000-2004, Adrian Năstase ("deţinutul-model şi perfect reeducat").

În prezent, Vîntu este încarcerat la Penitenciarul Jilava, condamnat, în ianuarie, de ICCJ, la doi ani de închisoare în dosarul favorizării fostului director al Gelsor, Nicolae Popa.

"Strategia de campanie electorală (a lui Iohannis - n.r.), precum şi strategia de imagine - două mostre de incompetenţă. A-ţi baza o campanie pentru preşedinţia României pe originile germanice ale candidatului arată deficienţe majore de cunoaştere atât a urmaşilor lui Siegfried (erou legendar din mitologia nordică, vânător de dragoni - n.r.), cât şi a urmaşilor lui Burebista, mort odată cu Cezar şi niciodată supus lui", este opinia fostului "mogul" de presă despre candidatul ACL.

Concret, Vîntu este nemulţumit de comunicarea defectuoasă a lui Iohannis în actuala campanie electorală, acuzându-l că nu este capabil să se apere "cursiv şi credibil" în faţa acuzaţiilor, precum cea legată de casele sale. "Poate că Iohannis este un om bun şi inteligent, dar echipa lui de campanie nu a ştiut să pună în evidenţă aceste lucruri", consideră Vîntu.

"Pus sub o minimă presiune din partea presei, devine incapabil să reacţioneze inteligent. Ce se face când ruşii - maeştri ai presiunii - sau chinezii sau americanii vor pune presiune pe el?", se întreabă retoric Sorin Ovidiu Vîntu, acuzându-l pe Iohannis că l-a "trădat" şi "executat" pe fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu.

Deşi, la prima vedere, pare că Vîntu îl laudă pe Victor Ponta, întemeietorul FNI îi atribuie candidatului PSD epitete precum "cinic, ipocrit, şantajabil, oportunist", dar şi "precaut, versatil şi extrem de inteligent".

"Un individ care ştie să folosească ideile altora este în stare să conceapă un plan şi să îl ducă la bun sfârşit. Jocul iniţiat de Băsescu prin care să fixeze în conştiinţa publică faptul că în PSD este leagănul corupţiei a fost folosit impecabil de Ponta în folosul său. S-a afişat public cu toţi cei acuzaţi de către DNA şi şi-a exprimat susţinerea şi încrederea. Astfel îmbărbătaţi şi convinşi fiind că, în final, vor fi salvaţi, o mare parte dintre cei mai importanţi lideri ai partidului au ajuns fie la închisoare, fie în aresturi, fie aşteptându-şi rândul. Acum, Ponta poate conduce PSD fără probleme şi poate decide cine va conduce acest partid dacă el va ajunge preşedintele ţării, cine va fi Emil Boc al său", relatează Sorin Ovidiu Vîntu.

Fostul om de afaceri îl laudă pe Victor Ponta pentru cooptarea lui Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl califică drept "o figură onorabilă şi decentă", a cărui numire ca premier "va da o imagine extrem de favorabilă atât în exterior, cât şi nucleului autentic liberal din interior".

Vîntu apreciază şi politica externă a lui Ponta, de apropiere faţă de China, văzută drept "adevăratul scut" în faţa "pericolului rusesc".

Nu în ultimul rând, fostul "mogul" critică faptul că Victor Ponta "s-a lăsat corupt" de "canalia" Sebastian Ghiţă (fapt ce îl face şantajabil pe actualul prim-ministru) şi încheie, exprimându-şi opţiunea electorală pentru prezidenţiabilul PSD: "Nu aş avea motive să votez cu nici unul dintre ei (Ponta şi Iohannis). După ce am urmărit cele două dezbateri, am realizat faptul că lipsa de cultură, ignoranţa şi stupiditatea lui Iohannis nu au cum să îl recomande pentru funcţia supremă într-un stat. În ciuda faptului că sunt de dreapta, am decis să votez cu Ponta, în speranţa că Tăriceanu va reuşi să refacă PNL".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Foarte cinic, ipocrit si oportunist acest domn Vintu; ofi simtind adierea amnistiei/gratierii?. 

    Este mare pacat ca un puscarias este facut vedeta!Nu interseaza si nu trebuie popularizate ideile si aberantiile unui escroc notoriu ca acest Vantu!!!!

    Romania este tara in care infractorii sunt asezati la loc de cinste de mass-media prin atentia pe care le-o acorda in mod absolut nejustificat. Credeam si mai ales speram ca Bursa sa faca opinie separata in aceasta privinta. Astia sunt oamenii pe care ii scoateti in fata?

    Propagarea in acest moment a lu SOV baga bursa in pontisme. Adica pina la urma sa intelegem ca acest PERVERS EXCROC are o alegere nobila ?

    Sper din tot sufletul sa iasa Iohanis ca sa va spargeti toti capetele de personalitatea lui. Votez cu speranta ca nu o sa mai aud niciodata de voi/boi/psd

    Pe cand articole scrise de Gigi Becali?V-ati putea creste tirajul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb