South Stream a apărut ca reacţie la "situaţia imprevizibilă" din noile state membre UE

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 21 februarie 2008

Proiectele "North Stream" şi "South Stream" nu sunt viabile din punct de vedere economic. Ele reprezintă o reacţie la situaţia imprevizibilă din noile state membre ale Uniunii Europene (UE), a declarat ieri, la Constanţa, Olga Vorkunova, director al Centrului pentru Studii de Dezvoltare şi Pace din Rusia. Întrebată ce sens are construirea unei conducte submarine de trei ori mai scumpă, care să evite statele baltice şi Polonia, Olga Vorkunova a răspuns că argumentul economic nu primează în cazul "North Stream" şi "South Stream".

Domnia sa a precizat: "Ceea ce este viabil din punct de vedere economic sau comercial poate fi distrus de interese politice precise şi jocuri politice. Proiectul a fost un fel de reacţie a Rusiei pentru a asigura un flux previzibil în furnizarea energiei către Europa. Dacă avem situaţii instabile în fostele state sovietice sau oriunde altundeva în fostul spaţiu sovietic, este mult mai previzibil să ai o rută directă către Europa".

Potrivit NewsIn, directorul Centrului pentru Studii de Dezvoltare şi Pace din Rusia susţine că aceeaşi situaţie este şi cu planurile privind "South Stream". Ele au apărut tot din cauza situaţiei imprevizibile din unele noi state membre. Din punctul de vedere al Rusiei, apropierea de China în chestiuni de securitate şi energie este o replică la "ameninţările" percepute de Moscova în Asia Centrală. prin prezenţa SUA în unele state din fos­tul spaţiu sovietic.

Expertul rus a fost unul dintre invitaţii conferinţei "Securitate regională, securitate energetică şi NATO", organizată marţi şi miercuri la Constanţa, în preajma summitului NATO.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb