Spaniolii de la Roca vor investi circa 12 milioane de euro în România până în 2012

I.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 1 octombrie 2007

Spaniolii de la Roca vor investi circa 12 milioane de euro în România până în 2012

Producătorul spaniol de obiecte sanitare Roca va investi aproximativ 12 milioane de euro în România până în 2012 pentru dublarea capacităţii de producţie la aproximativ un milion de obiecte pe an, au declarat vineri reprezentanţii companiei.

ROCA s-a lansat oficial, la sfârşitul săptămâ­nii trecute, pe piaţa românească de profil, atât prin unitatea proprie de producţie, cât şi prin reţeaua de distribuţie. În decembrie 2006, Roca a achiziţionat divizia de obiecte sanitare a Cesarom de la grupul austriac Lassersberger, pentru o valoare de aproximativ 8 milioane euro, urmând ca investiţiile în creşterea capacităţilor proprii de producţie să se ridice la 1,5 milioane de euro în 2007. Odată cu achiziţia fabricii, grupul ROCA a integrat şi un număr de 375 de angajaţi români şi o capacitate de producţie de aproximativ 500.000 de obiecte pe an.

Reprezentanţii companiei au adăugat că fabrica Cesarom avea o cifră de afaceri anuală de circa şapte milioane de euro şi preconizează pentru anul acesta o creştere de 10-15%. De asemenea, Roca vrea să atingă în următorii cinci ani o cotă de 35-40% din piaţa românească de obiecte sanitare.

"Pentru creşterea cotei de piaţă nu vom mai face investiţii în România prin cumpărarea altor unităţi de producţie deoarece considerăm că putem acoperi piaţa cu cele două mărci ale companiei, Inker - destinată segmentului popular şi Roca - destinată segmentului de lux. Pentru moment, în România, vom produce doar obiecte marca Inker, iar pe cele Roca le vom importa, acestea urmând să fie produse în ţară eventual anul viitor. Am luat această decizie deoarece piaţa românească nu este încă matură, are o formă piramidală şi de aceea trebuie să începem de la bază", au mai spus reprezentanţii Roca. În prezent 80% din volumul de produse ale grupului comercializate în România vor fi marca Inker, iar restul de 20% vor fi marca Roca.

Piaţa de obiecte sanitare se va ridica la 1,5 milioane de obiecte anul acesta, cu o valoare totală cuprinsă între 20-25 milioane de euro.

Grupul Roca a fost înfiinţat în 1917 şi are ca obiect de activitate producerea de obiecte sanitare, căzi de baie şi de duş din acrilic, căzi de baie şi de duş din oţel, robineţi, accesorii pentru baie şi altele. Grupul deţine 63 de fabrici în 19 ţări şi are peste 20.000 de angajaţi. Roca este integral o afacere de familie, înregistrând în 2006 o cifră de afaceri de 1,6 miliarde euro şi un profit net de 131 milioane euro.

Cea mai mare pondere a cifrei de afaceri provine din Europa (75%), apoi America (15%), Asia (6,5%) şi Africa (2%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb