Spitalul European Polisano a încheiat un parteneriat de cercetare şi educaţie cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Lund din Suedia şi The Western Institute din Irlanda, în urma căruia va fi creată o sală hibridă, în care vor putea fi realizate intervenţii multidisciplinare, informează un comunicat trimis redacţiei.
Aproximativ 40 de studenţi la medicină, din Suedia, Irlanda, Republica Moldova şi România, şi tineri medici rezidenţi şi specialişti, au participat, timp de două săptămâni, la Şcoala Internaţională de Vară Saving Hearts, unde au studiat noi tehnici şi protocoale terapeutice aplicate la nivel internaţional, predate de specialişti în chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională.
În cadrul proiectului, aflat la a doua ediţie, studenţii au asistat la peste 30 de intervenţii complexe. Şcoala de vară a reprezentat primul pas în cadrul unui parteneriat de cercetare şi educaţie, în urma căruia va fi creată o sală hibridă, dotată cu tehnologie medicală de ultimă generaţie la nivel mondial, precizează sursa citată.
"Această şcoală se înscrie în viziunea Polisano de a dezvolta o medicină modernă, aici, la Sibiu, având drept scop final servicii medicale de cea mai înaltă calitate pentru pacienţii noştri. Statisticile arată că, în continuare, bolile cardiovasculare reprezintă cauza principală de deces în România, astfel că drumul pe care îl avem înainte este unul de lungă durată. Împreună cu partenerii noştri, ne implicăm activ în dezvoltarea unui program academic performant, care implică, pe de o parte, educarea şi formarea viitoarei generaţii de medici, iar pe de altă parte, investiţii în cercetare. În acest sens, în cadrul Spitalului European Polisano va fi realizată o sală hibridă în care vor putea fi realizate operaţii mixte şi foarte complexe. Intenţia noastră este de a continua parteneriatul pentru educaţie pe care l-am început în timpul şcolii de vară, în special în cadrul atelierelor de simulare a procedurilor de chirurgie cardiacă minim invazivă (TAVI EVAR TEVAR) cu sprijinul companiei Medtronic", a declarat conf.univ.dr. Victor Costache, directorul medical şi şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică a Spitalului European Polisano.
Această investiţie, de aproximativ 2 milioane de euro, reprezintă pasul final pentru deschiderea unui centru de tratare a infarctului miocardic acut în Sibiu, care să deservească pacienţii din regiunea Centru.
Proiectul "Saving Hearts: Innovative Methods in Cardiovascular Disease Treatment", finanţat prin programul Erasmus+, este o şcoală de vară internaţională în chirurgia cardiovasculară, endovasculară şi cardiologie intervenţională din ţara noastră, care se va derula până în anul 2017.