Statul islamic deţine circa 11.100 de paşapoarte siriene în alb

Cristina Radu
Internaţional / 11 septembrie 2017

Statul islamic deţine circa 11.100 de paşapoarte siriene în alb

Autorităţile germane au raportat că statul islamic deţine circa 11.100 de paşapoarte siriene care pot fi completate cu detaliile oricărui individ, potrivit The Express Tribune. Serviciile de securitate germane au în vedere circa 18.002 paşapoarte siriene furate din site-uri guvernamentale siriene, plus alte mii deţinute de alte grupuri în afară de IS.

Ziarul Bild am Sonntag a raportat duminică că anchetatorii au adunat o listă cu numerele de ordine ale paşapoartelor necompletate şi ale autorităţilor care le-au eliberat, citând documente confidenţiale de la poliţia federală şi ministerul de interne.

S-a remarcat că paşapoartele furate sunt acte de identitate adevărate ce nu au fost încă completate cu detalii, făcându-le un instrument valoros pentru falsificatori.

Aproape 8.625 paşapoarte verificate de autorităţile germane de migraţie în 2016 s-au dovedit a fi falsuri conform documentelor văzute de Bild am Sonntag. Dosarele nu furnizau informaţii legate de numărul de paşapoarte care au trecut prin mâinile IS. Membrii grupului din spatele unor atacuri cu bombă din Paris, care au revendicat 130 de vieţi în noiembrie 2015, au fost demascaţi că au folosit paşapoarte fictive siriene.

Un purtător de cuvânt al poliţiei federale BKA a transmis pentru Bild am Sonntag: "Evoluţiile vizând situaţia refugiaţilor arătă că organizaţiile teroriste folosesc ocazia de a infiltra potenţialii atacatori / susţinători nedetectaţi în Europa şi Germania". El a spus că paşapoartele false sau modificate sunt utilizate în majoritatea cazurilor pentru intrarea ilegală fără alte motive în afară de efectuarea unui atac terorist.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb