Statul ungar a sprijinit 50 de companii în vederea realizării unor proiecte de investiţii în afara ţării

S.B.
Internaţional / 22 ianuarie 2022

Statul ungar a sprijinit 50 de companii în vederea realizării unor proiecte de investiţii în afara ţării

Statul ungar a sprijinit 50 de companii în vederea realizării unor proiecte de investiţii în afara ţării, din care cele mai multe (15) au fost anunţate în România, informează news.ro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, ministrul Peter Szijjarto a înmânat o diplomă de susţinător managerilor Videoton Holding S.A., subliniind în discursul său faptul că funcţionarea acestei companii cu aproximativ 9000 de angajaţi este esenţială şi pentru economia naţională. Grupul de firme care activează în industria electronică a obţinut 430 de milioane de forinţi (1,2 milioane de euro) pentru dezvoltarea uzinei sale din Bulgaria, în cadrul Programului de Sprijin pentru Expansiune pe Pieţe Externe. Costul total al proiectului este de 860 milioane de forinţi (2,4 milioane de euro).

Peter Szijjarto a subliniat că expansiunea internaţională a companiilor ungare este un proces lung, dar vestea bună este că schimbarea dimensiunii economiei a început deja, tot mai mulţi jucători ai economiei ungare realizând investiţii semnificative în străinătate.

Ministrul a subliniat că "strategia de investiţii externe" a guvernului are ca obiectiv tocmai sprijinirea acestor companii. Potrivit informaţiilor prezentate, statul ungar a sprijinit în cadrul acestei strategii 50 de companii, cu fonduri în valoare totală de 70 de miliarde de forinţi (196 milioane de euro), în timp ce companiile vor face, bazându-se pe acest sprijin, investiţii la amplasamentele lor în străinătate în valoare de 140 de miliarde de forinţi (392 milioane de euro).

Lista investiţiilor este condusă de România, unde au fost anunţate 15 investiţii, urmată de Serbia cu 10 proiecte de investiţii.

Videoton se află printre primele trei companii din Uniunea Europeană care furnizează servicii de producţie sau servicii legate de producţie în domeniul electronicii. Aproximativ trei sferturi din producţia companiei se vinde pe pieţele externe.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Intre timp statul Roman a mai dat in cap la 500 de companii locale in vederea atingerii obiectivului sa nu se ridice nici una peste nivel de subzistenta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb