Stratum Energy începe producţia de gaze în judeţul Bacău

A.C.
Companii #Energie / 2 octombrie 2014

Stratum Energy, o companie de explorare şi producţie cu sediul în SUA, a început producţia de ţiţei şi gaze naturale din câmpul petrolier Poduri, blocul Moineşti (judeţul Bacău), potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Compania are sediul în Houston, Texas şi are un birou operaţiuni în Ploieşti, România.

Stratum a investit deja peste 70 milioane dolari în România. Compania va investi încă aproximativ 150 milioane dolari în 2015, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare de la autorităţile române. De asemenea, Stratum va continua să facă investiţii semnificative în explorarea şi dezvoltarea blocului Moineşti şi după anul 2015, se mai arată în sursa citată.

Cele două sonde (Poduri 1 şi Poduri 2) produc, în prezent, 450.000 de metri cubi pe zi de gaz şi 100 de metri cubi pe zi de condensat şi ţiţei uşor. Un echipament de foraj, construit anul acesta, forează, în prezent, sonda Poduri 3 şi urmează să realizeze încă 9 sonde suplimentare.

Compania a construit, de asemenea, o conductă, cu o capacitate de 4 milioane de metri cubi pe zi, pentru a conecta zăcământul Poduri cu sistemul naţional de transport al gazelor naturale operat de Transgaz.

Stratum elaborează planul de dezvoltare al câmpului petrolier şi aşteaptă studiul de inginerie pe care urmează să le prezinte Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru a fi aprobate în acest an. "Sub rezerva aprobării de către ANRM, se aşteaptă ca producţia să crească la un milion de metri cubi pe zi în primul trimestru al anului 2015, când încă două sonde vor fi forate şi vor produce la capacitate optimă", a adăugat Sharif.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb