STUDIU DELOITTE: În România, rata medie efectivă a redevenţelor şi a altor impozite similare a scăzut la 13,9% în 2017

A.S.
Miscellanea #Energie / 3 aprilie 2018

În România, rata medie efectivă a redevenţelor şi a altor impozite similare a scăzut la 13,9% în 2017

Rata medie efectivă a redevenţelor şi a altor impozite similare a scăzut în România la 13,9% în 2017, de la 17,4% în 2016, 16,9% în 2015 şi 15% în 2014, potrivit studiului Deloitte "O imagine de ansamblu asupra redevenţelor şi impozitelor similare".

Deloitte precizează că, în România, rata efectivă de taxare este calculată ca medie a redevenţelor şi a altor impozite similare, respectiv: impozitul de 60% asupra veniturilor suplimentare rezultate din dereglementarea preţului la gazele naturale, impozitul pe construcţii speciale, impozitul de 0,5% pe veniturile rezultate din exploatarea petrolului brut. Pentru activitatea upstream de gaze naturale, rata de taxare are o valoare mai ridicată decât cea aferentă activităţii de explorare şi producţie de petrol, diferenţa rezultând, în principal, din impozitul suplimentar aplicabil gazelor naturale.

Vlad Boeriu, Partener Deloitte România, susţine: "Studiul Deloitte România privind redevenţele şi impozitele similare, aflat la a patra ediţie în acest an, analizează cum au evoluat ratele efective de taxare în Europa în 2016 şi ce prevede regimul fiscal al fiecărui stat în acest sector. Pentru România am inclus şi datele pentru 2017, în care rata efectivă de taxare a scăzut, după ce în anii anteriori înregistrase majorări succesive. Reducerea a fost determinată în principal de eliminarea taxei pe construcţii speciale de la 1 ianuarie 2017".

Conform Deloitte, în 2016, rata medie efectivă a redevenţelor şi a altor impozite similare din statele europene (în calculul căreia a fost luat şi zăcământul Groeningen Olanda care are un regim fiscal special) a scăzut la 8,8% de la 10% în 2015 şi 11,7% în 2014. Tot în 2016, rata medie efectivă a redevenţelor şi a altor impozite similare calculată excluzând zăcământul Groeningen Olanda s-a redus la 6,9% de la 7,5% în 2015 şi 9,1% în 2014.

Rata medie efectivă a redevenţelor şi a impozitelor similare a fost în scădere în 2016 comparativ cu 2015 în 9 state europene: Marea Britanie, Norvegia, Danemarca, Ungaria, Irlanda, Germania, Spania, Italia şi Albania, conform Deloitte, care arată că rata medie efectivă a redevenţelor şi a impozitelor similare a crescut în 2016 în şase state europene: România, Austria, Olanda, Grecia, Lituania şi Polonia. În Serbia, a rămas nemodificată.

Studiul actualizează datele publicate pe acelaşi subiect, în anii anteriori, luând în considerare limitările impuse de regimul fiscal diferit aplicabil în fiecare ţară şi ratele efective de impozitare existente în diferite ţări europene, pe baza informaţiilor publice disponibile.

Rata efectivă a impozitului pentru fiecare stat a fost calculată prin raportarea valorii redevenţelor şi a impozitelor specifice plătite de principalii jucători din industrie la veniturile obţinute din producţia şi vânzarea petrolului şi a gazelor naturale. Redevenţele efective şi alte impozite similare specifice pot fi diferite faţă de ratele nominale, fiind influenţate de priorităţile naţionale, realităţile pieţei, precum şi de preţurile petrolului şi gazelor naturale din ultimii ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb