STUDIU EPIDEMIOLOGIC PREZENTAT ÎN PREMIERĂ: Peste 1,5 milioane de români infectaţi cu virusul hepatitei B şi C

M.M.
Companii #Sănătate / 21 mai 2010

Prevalenţa hepatitei virale C este de 3,23% din totalul populaţiei din România, iar a hepatitei virale B de 4,37%, arată un studiu epidemiologic naţional, recent realizat, de echipa coordonată de Conf. Dr. Liana Gheorghe de la Centrul de Gastroenterologie şi Hepatologie, Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Acest lucru se poate traduce în cifre absolute în peste 1,5 milioane de persoane infectate cu unul din cele două virusuri, B şi C, care determină o evoluţie spre ciroză sau cancer hepatic, spun specialiştii.

Hepatitele virale B şi C sunt considerate "ucigaşi tăcuţi", deoarece persoanele infectate pot să nu manifeste niciun fel de simptome, neştiind astfel că sunt afectaţi de aceste boli. Netratate, hepatitele virale B şi C pot duce la ciroză hepatică, cancer hepatic sau insuficienţă hepatică, complicaţii ce ameninţă direct viaţa pacienţilor, atrag atenţia medicii.

La nivel global, aproximativ 4 milioane de persoane sunt infectate anual cu virusul hepatitic C, aceastea adăugându-se celor 180 milioane de persoane deja infectate. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recunoaşte hepatita virală B ca pe una dintre principalele maladii care afectează astăzi populaţia lumii având în vedere că 350 milioane de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei B, în întreaga lume. Hepatita virală B este o boală ce se transmite uşor, ratele de infectare fiind cu 50 până la 100 de ori mai mari decât în cazul infecţiei HIV. În fiecare an, peste 500.000 de persoane mor din cauza hepatitei virale B.

În perioada 22 - 23 mai 2010 se va desfăşura în nouă oraşe din ţară o campanie de informare cu privire la hepatitele virale cronice, intitulată "Află de C! Află de B! - Informează-te! Testează-te!" Campania este susţinută de asociaţiile pacienţilor cu afecţiuni hepatice, cu sprijinul Roche România.

În cadrul campaniei vor fi distribuite peste 300.000 de materiale informative în 15 în reţeaua Carrefour din Bucureşti, Oradea, Suceava, Ploieşti, Brăila, Constanţa, Focşani, Iaşi şi Cluj-Napoca. Campania vine în completarea manifestărilor prilejuite de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor Virale, marcată în fiecare an în data de 19 mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb