După "afacerea" Covid, foştii decidenţi din farma se ocupă de cardul european de vaccinare

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional #Sănătate / 7 august

Grafică de MAKE

Grafică de MAKE

Cardul European de Vaccinare (ECV), proiect ce va fi implementat începând de luna viitoare în şapte state europene - Belgia, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg, Polonia şi Portugalia - şi care a scos din bugetul UE aproximativ 8,4 milioane euro din fondul Horizon Europe, riscă să fie deturnat în interesele giganţilor farmaceutici, ai căror foşti angajaţi în poziţii cheie sau ca lideri de echipă fac parte din Consiliul Consultativ privind acest proiect.

Cea mai controversată persoană din această structură de vârf a proiectului Euvabeco este medicul german Joe Schmitt, specializat în pediatrie, boli infecţioase, microbiologie şi epidemiologie, care în anul 2010 a fost şeful global al diviziei Medical Affairs al companiei Novartis, pentru ca în 2011 să se angajeze în cadrul companiei Pfizer, de unde a ieşit la pensie în mai 2021, când deţinea funcţia de vicepreşedinte care se ocupa de Medical Affairs. Numirea lui este suspectă mai ales că în mai 2021 a fost semnat de Comisia Europeană acordul preliminar cu compania Pfizer pentru achiziţionarea a 1,8 miliarde doze de vaccin anti-Covid 19, pentru care suma alocată se ridica la 44 miliarde euro.

Un alt membru al boardului consultativ care se ocupă de proiectul privind implementarea cardului european de vaccinare este Angus Thomson, specialist în comunicare şi captarea încrederii publicului, care a cooperat, în calitate de lider de echipă, cu gigantul farmaceutic Sanofi pentru dezvoltarea unui program global de cercetare, dezvoltare şi implementare în obţinerea încrederii şi acceptarea vaccinurilor de către populaţie.

Semne de întrebare privind interesele servite planează şi asupra altor membri ai boardului proiectului, cum ar fi Louise Henaff, Dimitra Lingri şi Leonardo Heyerdahl, dintre care unii sunt angajaţi, iar alţii mai cooperează cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii care în această perioadă are în dezbaterea un proiect de acord global privind acţiunile în cazul unor viitoare pandemii, acţiuni ce ar urma să fie coordonate de specialiştii în sănătate, care vor avea putere deplină asupra măsurilor ce ar trebui luate.

Nici Suzane Suggs, fostă membră a Grupului operativ ştiinţific naţional elveţian COVID-19 şi copreşedinte al grupului de experţi în sănătate publică din Ţara Cantoanelor, nu este lipsită de suspiciuni, atât timp cât a făcut parte din programe de formare profesională care au avut loc în SUA şi care sunt sponsorizate de giganţii farmaceutici de peste Ocean.

Conflict de interese în cazul lui Joe Schmitt?

Faţă de situaţia de mai sus, deputatul european Gheorghe Piperea (AUR) a declarat, în exclusivitate pentru ziarul BURSA: "Voi face, începând din septembrie, o serie de interpelări la adresa preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe această temă. O voi întreba pe doamna von der Leyen cum este posibil, fără să determini conflicte de interese şi incompatibilităţi, să implici în acest gen de acţiuni care nu au decât două scopuri - primul este conformarea obligatorie a cetăţenilor, iar al doilea îmbogăţirea companiilor din industria farma - în calitate de responsabil pe cineva care a lucrat recent în domeniul respectiv şi care, la finalizarea proiectului respectiv, se va reîntoarce pe un post mai bun sau cel puţin similar în compania al cărei angajat a fost? Acest procedeu se numeşte uşile rotative, iar această chestiune se întâmplă de prea multă vreme în cadrul Comisiei Europene, instituţiilor comunitare şi în cadrul proiectelor vizate direct de către acestea. Cele mai recente exemple au fost Baroso şi Draghi. Sunt persoane care, din postura de director sau de funcţionar cu atribuţii de conducere dintr-o corporaţie, intră în funcţionărimea de rang înalt de la nivel european, fie în Comisia Europeană, fie la Banca Centrală Europeană, fie la Agenţia Europeană a Medicamentelor, îşi fac treaba acolo, după care revin pe poziţii mai înalte în cadrul companiilor din care au plecat. De exemplu, Baroso şi Draghi după ce şi-au făcut treaba la Comisia Europeană şi la Banca Centrală Europeană s-au întors în poziţiile de şefi la Goldman Sachs International, aşa cum au făcut şi alţii înaintea lor, care proveneau din zona de banking, din zona farma sau din industria militară şi care au stat o vreme ca funcţionari în organismele europene după care au revenit pe posturi mult mai bine plătite la companiile la care au fost angajaţi, ceea ce înseamnă că au primit inclusiv o primă pentru treaba bună pe care au făcut-o pentru corporaţie în cadrul Comisiei Europene. Acest lucru nu are ca efect decât faptul că simplii cetăţeni europeni devin din ce în ce mai furioşi şi din ce în ce mai puţini încrezători în democraţia europeană, care se transformă într-o corporatocraţie şi ong-ocraţie. Nu mai avem o democraţie reprezentativă, unde oamenii sunt importanţi şi unde deciziile sunt transparente".

La rândul său, deputatul Emanuel Ungureanu (USR), vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, ne-a transmis: "În cazul lui Joe Schmitt, e un conflict de interese. Industria farma nu trebuie să fie în zona de decizie la nivel european sau naţional, atunci când are un interes direct. Situaţia boardului de la proiectul Euvabeco aminteşte de cazul domnului ministru Alexandru Rafila, care, deşi se afla în conflict de interese ca fost colaborator al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a acordat milioane de euro consultanţă din banii europeni către această organizaţie şi încă nu avem niciun fel de rezoluţie de la Parchetul European sau de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Practic în cadrul proiectului privind cardul european de vaccinare avem de-a face cu un conflict de interese în ceea ce îi priveşte pe membrii boardului, iar Comisia Europeană sau Parchetul European ar trebui să ia măsuri în legătură cu situaţia respectivă".

Conferenţiar universitar dr. Corneliu-Florin Buicu, deputat din partea PSD, vicepreşedinte al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, ne-a spus: "Despre participarea domnului Schmitt la acest proiect nu aş avea ce să comentez; probabil că vă gândiţi la un eventual conflict de interese. Înţeleg însă că acest domn este profesor de pediatrie şi boli infecţioase şi probabil că asta a contat în numirea lui în Consiliul Consultativ al implementării proiectului".

Directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase (INBI) "Matei Balş", medicul epidemiolog Adrian Marinescu, susţine că, atât timp cât Joe Schmitt face parte din Consiliul Consultativ, care nu ia decizii, nu este nicio problemă, mai ales că acesta nu mai este angajat al companiei Pfizer.

Domnul dr. Adrian Marinescu a precizat: "Cei care au lucrat în industria farma au o oarecare experienţă şi nu cred că trebuie să conteze la ce companie au fost angajaţi, ci trebuie să primeze experienţa acumulată de aceştia. În speţă nu e vorba despre conflict de interese, atât timp cât domnul Schmitt nu mai este activ în cadrul companiei Pfizer".

Statele membre UE, libere să utilizeze cardul european de vaccinare conform propriilor legislaţii

Principalele îngrijorări legate de o eventuală introducere obligatorie a cardului european de vaccinare - care în faza actualului proiect este utilizat doar în mod voluntar, la cerere - se leagă de controlul pe care autorităţile naţionale sau transnaţionale ar fi posibil să-l impună în cazul liberei circulaţii a persoanelor şi în urma căruia să fie restricţionat prin prisma inexistenţei pe cardul respectivei persoane a unor vaccinuri care sunt obligatorii pe teritoriul altui stat. Acest fapt ar putea da naştere la abuzuri, cum ar fi introducerea imediată, obligatorie, în carantină a persoanei nevaccinate sau interzicerea accesului pe teritoriul statului respectiv.

Pe site-ul proiectului, la secţiunea Q&A, se arată: "EVC (Cardul european de vaccinare) este o înregistrare personală şi nu un document de reglementare. Cardul european de vaccinare este un document personal care ţine evidenţa tuturor vaccinurilor administrate pentru continuitatea îngrijirii. Este deţinut şi gestionat de fiecare persoană fizică, care poate avea astfel o evidenţă completă a vaccinărilor şi poate să ţină un fel de management al propriei sănătăţi. Este un instrument voluntar şi nu este mandatat în întreaga UE. Este conceput pentru a ajuta persoanele să ţină evidenţa vaccinurilor pentru propria lor sănătate şi continuitatea îngrijirii. Cerinţele de intrare pentru ţări sunt stabilite de acele ţări. EVC nu impune restricţii sau cerinţe de intrare".

Cu toate acestea, potrivit răspunsului de mai sus, nimic nu împiedică statele membre UE să ia anumite măsuri în caz de pandemie, printre care şi verificarea acestui card european de vaccinare.

Faţă de aceste aspecte, deputatul european Gheorghe Piperea ne-a spus: "Se pare că cei de la Comisia Europeană au văzut că trece ca prin brânză proiectul cu portofelul digital şi au constatat că trebuie să îl umple cu ceva. Şi, pentru că exista istoricul certificatului verde de vaccinare - care, deşi potrivit regulamentului urma să faciliteze circulaţia în interiorul Uniunii Europene, practic a dus la un blocaj aproape total din cauza incompatibilităţii sistemelor din statele membre - s-a ales să se meargă pe acelaşi tip de experiment. Practic acest card european de vaccinare va fi un fel de identificare medicală, sanitară, şi va crea o problemă gravă pentru că persoanele nevaccinate vor fi imediat suspectate ca fiind infectate cu un virus sau chiar bolnave, ori chiar de intenţia de a îi infecta pe ceilalţi şi, la un moment dat, prin verificarea codului QR ce va fi înscris pe cardul de vaccinare, li se va interzice să urce în avion, în tren, în autobuz sau să treacă graniţa. Practic ne întoarcem de unde am plecat, adică la finalul anului 2021. Ca şi atunci, acum oficialii europeni ne spun că nu este nicio obligaţie, că emiterea cardului de vaccinare este voluntară, la cererea persoanei fizice, şi că măsura este luată pentru facilitarea anumitor aspecte. Acesta, de fapt, este verbul uzitat de funcţionarii europeni: a facilita. «Noi facilităm, da? Totul e doar o recomandare». Numai că ne vom trezi că persoanele care vor fi de acord imediat să treacă în acest card toate vaccinările pe care le-au făcut de-a lungul vieţii, vor dori să aibă o motivaţie, un drept prin care să spună apoi că toţi ceilalţi trebuie să fie vaccinaţi, deoarece vaccinarea lor nu este suficientă. În consecinţă, cred că, în lipsa unei obligativităţi legale a utilizării cardului european de vaccinare, se va ajunge la o obligativitate prin presiunea mulţimii".

În acest context, domnul Piperea a adus în discuţie şi faptul că, potrivit Strategiei Naţionale de Vaccinare, până în anul 2030, 95% din populaţia României trebuie să fie vaccinată. "Nu se ştie cu ce vaccinuri, cu câte doze. Deşi în strategie se susţine că nu este obligatorie vaccinarea, acest lucru este combătut de ţinta de 95% fixată pentru anul 2030", a precizat Gheorghe Piperea.

În schimb, parlamentarul social-democrat Florin Buicu afirmă: "Termenul de «card european de vaccinare» nu trebuie privit neapărat într-un sens rău, ci poate chiar de a avea aceleaşi condiţii de siguranţă, acces, îngrijire ca orice alt cetăţean european. Vă amintesc că în momentul de faţă România are în fişele medicale ale tuturor copiilor, la medicul de familie, o înregistrare a vaccinurilor efectuate de la naştere, până la vârsta de 18 ani, în ultima perioadă existând registrul de vaccinare românesc. Având în vedere mobilitatea europeană, desfăşurarea studiilor multor tineri români în alte state europene, care impun în momentul înscrierii la şcolarizare existenţa vaccinurilor pentru anumite boli, existenţa unui format recunoscut la nivel european, al fişelor medicale actuale, acest card european de vaccinare poate fi parte din proiectul mai mare al interconectării datelor la nivel european. De exemplu, un pacient care are datele medicale înregistrate în România ar putea să fie consultat sau să obţină o a doua opinie medicală, de orice specialist din Uniunea Europeană. Vorbim despre un proiect care, în funcţie de rezultatele finale, poate fi propus sau nu, pentru a fi generalizat. Ca medic primar de sănătate publică afirm că vaccinarea este metoda de prevenţie care salvează vieţi".

Tot pe acelaşi subiect, deputatul Emanuel Ungureanu a precizat că nu consideră că este nevoie de introducerea unui card european de vaccinare, deoarece nu crede că trebuie să existe un mecanism uniform la nivel european în acest domeniu.

"Fiecare vaccin are efectele lui, fiecare pacient trebuie să decidă în privinţa stării lui de sănătate şi a deciziei pentru vaccinare şi cred că fiecare state membru UE îşi poate face politica de vaccinare în funcţie de nevoi", a concluzionat domnul Ungureanu.

El a precizat că aşteaptă finalizarea proiectului european privind cardul de vaccinare şi, în funcţie de ce va decide apoi Comisia Europeană, va discuta cu colegii de partid pentru a exprima o poziţie comună.

Stocarea datelor personale, o problemă nerezolvată în proiect

O altă îngrijorare exprimată de reprezentanţii societăţii civile priveşte confidenţialitatea datelor de vaccinare. Responsabilii proiectului privind cardul european de vaccinare susţin că nu este utilizat niciun sistem centralizat de stocare a datelor şi că aceste date personale pot fi accesate doar dacă posesorul cardului le trimite intenţionat unei alte persoane sau arată cardul altcuiva, deoarece pe acesta se află codul QR de acces.

Cu toate acestea, de pe site-ul proiectului reţinem: "Accesul la date exacte, în timp real, este esenţial pentru a aborda întrebări specifice de sănătate publică şi pentru a dezvolta politici eficiente. În pregătirea pentru implementarea pilot în septembrie 2024, fiecare ţară defineşte în prezent obiective şi cerinţe de date în timp ce organizează fluxurile de date pentru a se asigura că strategiile sunt relevante şi funcţionale în contextele lor. (...) EVC va folosi reţeaua de încredere a GDHCN, permiţând statelor membre să verifice bilateral autenticitatea înregistrărilor digitale printr-o arhitectură de încredere interoperabilă".

Numai că nu se specifică în ce constă această arhitectură de încredere interoperabilă sau cine sunt persoanele responsabile cu confidenţialitatea datelor personale ale utilizatorilor viitorului card european de vaccinare. Mai ales că repectivul card va conţine informaţii complete despre istoricul vaccinărilor, inclusiv înregistrări textuale detaliate, un cod QR care poate fi scanat şi metadate încorporate care pot fi descărcate.

Responsabilii proiectului afirmă: "Aceste elemente digitale, codul QR şi metadatele, vor fi semnate în siguranţă pentru a-şi menţine autenticitatea şi integritatea. În plus, fiecare înregistrare de vaccin va fi legată de o fişă principală originală menţinută de o organizaţie medicală credibilă, asigurându-se că datele sunt fiabile. După implementare, EVC va permite persoanelor să gestioneze, să acceseze şi să controleze personal diseminarea datelor lor de vaccinare, respectând reglementările de confidenţialitate care impun consimţământul explicit pentru partajarea datelor. Utilizatorii vor avea capacitatea de a prezenta cardul, care conţine detaliile lor de vaccinare, profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi personalului aferent. Profesioniştii din domeniul sănătăţii pot apoi scana codul QR sau accesa metadatele din fişierul cardului pentru a include, evalua, completa şi confirma intrările de vaccinare în sistemul lor de evidenţă electronică de sănătate. (...) Fiecare ţară participantă aduce resurse unice la masă, cum ar fi fişele electronice de sănătate existente, sistemele de informaţii privind imunizarea şi cardurile de hârtie, fiecare cu terminologii diferite de vaccin".

Mai mult, vor fi constituite baze de date, necesare sistemului de suport pentru deciziile clinice (CDS) de vaccinare. Acest sistem va sintetiza date dintr-un spectru larg de surse, inclusiv carduri electronice de vaccinare, rezumate internaţionale ale pacienţilor, dosare medicale istorice şi electronice, ghiduri locale de vaccinare şi feedback direct al pacientului prin chestionare, ceea ce înseamnă un volum imens de date personale pentru care proiectul nu prevede niciun mecanism de protecţie.

La finalul anului 2023, potrivit datelor Eurostat, cele 27 de state membre ale Uniunii Europene aveau o populaţie totală de 448,4 milioane locuitori. O generalizare a cardului european de vaccinare ar însemna un volum imens de date personale, pentru care proiectul actual nu are niciun sistem care să corespundă GDPR.

Cardul european de vaccinare, un instrument pentru prevenirea viitoarelor pandemii

Chiar dacă în proiectul european emiterea şi utilizarea cardului european de vaccinare se face voluntar, la cererea persoanei fizice, o eventuală generalizare a utilizării acestuia în toate statele membre UE ar putea ajuta la prevenirea viitoarelor pandemii, potrivit specialiştilor în domeniu.

Adrian Marinescu, director medical al INBI Matei Balş, ne-a spus: "Practic, folosind un sistem informatic - nu este vorba despre cardul în sine, ci despre informaţiile pe care le conţine şi care trebuie să fie în sistem, datele respective vor putea ajuta serviciile de epidemiologie şi profesioniştii care se ocupă de sănătatea publică să găsească nişte măsuri preventive. De exemplu, din datele respective poţi să vezi la un moment dat că acoperirea vaccinală pentru o anumită boală este scăzută în România. Pe baza datelor văd că acoperirea vaccinală din acel moment este de 80%, când ea ar trebui să fie de 96%. Atunci ştim că avem de lucrat pentru acoperirea acelui target, adică putem face politici de sănătate publică mai bine conturate. Nu trebuie să ne gândim că prin introducerea utilizării unui card sau a oricărui lucru similar cineva ne vrea răul. De fapt se doreşte mai multă organizare a sistemului medical în general şi, dacă vorbim de politicile de sănătate, vrem să acţionăm mai mult preventiv. Tratamentul este important, dar e mai bine să previi".

Specialistul în epidemiologie a mai afirmat că în privinţa prevenţiei este nevoie de o gândire unitară la nivel european, mai ales că vaccinarea înseamnă prevenţie. În opinia domnului dr. Marinescu, cardul european de vaccinare ar standardiza acest proces la nivelul UE şi că el nu ar trebui să sperie pe nimeni atât timp cât utilizarea lui nu este obligatorie, ci voluntară, exact ca utilizarea cardului de sănătate. Directorul medical de la Matei Balş a precizat că un astfel de card de vaccinare ar fi mai eficient decât fostele carnete de vaccinare pentru minori, care nu au fost completate corespunzător de personalul din dispensarele medicale sau de medicii de familie, mai ales că toate consemnările vor fi online, electronic şi vor constitui un istoric medical pentru fiecare cetăţean.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Inca o data se confirma ca UE e superputere doar in birocratie si reglementare. In loc sa facem otelarii , facem regulamente si carduri.

    1. ...

    Deocamdata exista suspiciuni dar, nu exista fapte de coruptie. Poae exista ,, incompatibilitati" morale pt ocuparea unor functi si cam atat. Oricum nu pot fi comparati c Buzatu de la vaslui sau cu Iulian Dumitrescu de la prahova. Mi- scarba de psdnl pt ca imi ia 43,3 % din saluriu.

    Pai in America se tot fac dezvăluiri despre efectele devastatoare ale vaccinelor din covid și la noi... o dau înainte cu prostiile astea. Lumea nu a învățat nimic din pandemie. A trecut, gata, nu ne mai interesează subiectul. Și când nu ne interesează... ei pot face ce vor ca nimeni nu e atent,nimeni nu știe, nimeni nu zice nimic...

    Băieții nu se lasă.

    Certificatul verde de înțepat asigura în plandemie dreptul la liberă circulație, altfel nu se putea. 

    Acum se dorește aceeași "libertate". 

    Un singur lucru. Zeama pe bază de ARNm, precum cea de la Pfizer din plandemie, nu este vaccin, ci ser genic. Deci este impropriu spus "certificat de vaccinare".  

    se gândește acum dacă va da drumul la alerta mondială privind Monkey Pox - Variola maimuței, plecând de la câteva mii de cazuri în Africa și câteva prin Europa și America.

    Abia așteaptă băieții cu agenda 2030 startul. Nu cred că prostimea va mai înghiți pe nemestecate încă "un vaccin sigur și eficient". 

    1. curba de violente civile/ razboi civil e in continua crestere din 2020 pana in 2032 (conform Martin Armstrong).

      e foarte probabil ca din ce in ce mai multi oameni isi vor apara fundul... de politicile eugenice si sataniste ale guvernelor.  

      Ban.Cher.Vali 

      Băieții sunt cam demonici, e o simplă observație, nimic conspiraționist.

      Prea se leagă toate și nu-mi face nici o plăcere să constat asta de capul meu. 

      da, asa e.

      tinta e Omul.  

      vor sa-l transforme in obiect manipulabil integral sau cel putin in animal supus de casa.  

      dar ai garantia mea 101% ca NU vor reusi.  

      toti oamenii sa isi pastreze speranta in suflet si echilibrul in minte si inima si sa stie ca finalmente Binele si Dumnezeu au invins!  

      Ban.Cher.Vali 

    totul se arata din ce in ce mai clar.

    imi e evident ce urmeaza:  

    1. din toamna 2024 = introducerea pasaportului vaccinal in ''doar'' 5 tari UE (experimental) 

    2. pana in 2026 = generalizarea pasaportului vaccinal in toate tarile UE (pentru uz international - intra-UE- , dar si PENTRU UZ INTERN FIECAREI TARI !) 

    3. nedovedirea statutului de ''persoana conforma tuturor cerintelor de sanatate ale UE si ale fiecarui stat'' prin codul QR asociat pasaportului vaccinal = limitare/interzicere a miscarii internationale si interne fiecarui stat.  

    4. anticipez ca in perioada urmatoare (pana in 2030-2032) o sa mai avem succesiv sau in concomitenta urmatoarele bazdaganii de laborator lansate :  

    - monkey pox (variola maimutei) - versiune actualizata pentru a face fata temperaturilor mai reci din zonele temperate 

    - covid actualizat  

    - aviara actualizata (pentru circulatie om-om) 

    - porcina actualizata (circulatie om-om) 

    - Yersinia pestis (ciuma) - actualizata pentru circulatie AERIANA (!) nu doar pe caile obisnuite de infectare 

    - diferite versiuni de ciuperci dar in principal ciuperca neagra (modificata) - ii va manca de vii la nivel de organe pe cei care au sistemul imunitar deja slabit de injectiile covid ARNm 

    - inca un germene care e inca in dezvoltare in laboratoarele lor si care se va regasi in carnea de porc, vita si pui, avand o rezistenta deosebita la orice tratament chimic, termic, UV, etc (deci transferabilitate a germenului pana la cele mai prelucrate mezeluri, inclusiv). Vor sa il foloseasca pentru infricosarea oamenilor si limitarea pana la 0 a consumului de carne in toata lumea.  

    Pe "celebrul" pasaport vaccinal inspre 2029 vor trebui sa apara cele 7 otravuri, cele 7 peceti de mizerie vaccinala FIECARE CU POTENTIAL LETAL CUPRINS INTRE 0 si 6 ANI fara de care nici o oita amarata nu se va mai deplasa de capul ei nicaieri in UE sau in lumea asta.  

    Sfaturile mele:  

    a. refuzati orice forma de pasaport vaccinal / cod qr de pasaport vaccinal / pasaport digital , etc... sunt jugurile electronice ale diavolului care va reduc libertatea si statutul de oameni LA 0 ABSOLUT 

    b. nu permiteti nici uneia dintre cele 7 peceti ale diavolului (cele 7 tipuri de vaccinuri, fiecare cu multiple actualizari) sa intre in corpul vostru. Amintiti-va ca acel corp NU E DE FAPT AL VOSTRU, E LUAT CU IMPRUMUT DE LA DUMNEZEU! Si asta genereaza niste responsabilitati!  

    c. Refuzati si rezistati fata de cele 7 lanturi ale satanei - cele 7 seruri impovaratoare si daramatoare pentru ceea ce e OMUL la nivel de ADN. Caci LA FINAL in fata lui Dumnezeu voi si doar voi veti raspunde in fata lui Dumnezeu si nu veti putea da vina pe nimeni altcineva!!!  

    Rugati-va sa treaca timpul mai repede pana in 2029 sau pana in 2032 sa ne scuturam mai repede de aceste structuri sataniste care domina lumea si o vor schingiuita si omorata!  

    Caci doar dracului ii place sa vada natura umana lipsita de libertate, de liber arbitru, schimonosita si uratita si finalmente distrusa si omorata.  

    Omul e contextul confruntarii dintre satana si Dumnezeu.  

    Decontextualizati-va, ALEGAND CU SENS SI CAP! Pe Dumnezeu.  

    In numele propriei voastre imagini, reprezentare a Lui.  

    Ban.Cher.Vali 

    1. nu imi permit sa zic nimanui cum sa voteze la ALEGERILE PARLAMENTARE din Romania (mult, MULT mai importante decat prezidentialele sau decat parlamentarele europene!!!) dar alegeti cu cap !

      ce alegeti, aia veti avea! Fara nici o gluma! CE ALEGETI AIA VETI AVEA!  

      Ban.Cher.Vali 

      daca nici pina acum n-ai inteles ca nu conteaza ce alegi , asa ramai !

      ba conteaza ce alegi.

      pentru ca altfel iese revolutie, alternativa votului e doar violenta. 

      si violenta nu e o varianta acceptabila social. 

       

      deci votul conteaza.  

      cei care vor sa te fure, omule, nu te vor la vot si iti baga idei in cap ca votul nu conteaza.  

      Ban.Cher.Vali 

      ba te vor. asa se va spune ca a lumea a fost la vot si voturile numarate au scos castigator pe cine trebe

      Sfat respins! Esti cu pluta, rau de tot. Numai lozinci publici, fara dovezi!

      dovezi? vreo dovezi? o sa ai dovezi factuale garla pana in 2029 !!!!!!!!!!!!!!!!!

      sunt dus cu pluta?  

      asa cum am fost dus cu pluta si cand avertizam aici de rupeam tastatura sa nu se injecteze nimeni cu ser covid ca risca sa dea coltu ?  

      eu am dat informatia, fiecare face ce vrea cu ea.  

      Ban.Cher.Vali 

      cei care au ascultat de mine asa dus cu pluta cum zici tu, sunt bine-mersi acum la nivel imunitar si ca sanatate in general (si mi-au multumit direct si indirect pentru munca DIVINA facuta de mine!).

      ceilalti care nu m-au ascultat... le e mai putin bine. Asta daca inca mai sunt printre noi.  

      Ban.Cher.Vali 

      daca conteaza , de ce a iesit Basescu la alegeri daca 7 milioane de oameni a votat impotriva lui ? daca bei pe stomacul gol , conteaza !

      Ti-ai luat pastilele?

      iar unii sunt morti sau semi-handicapati de covidul lung.... fiecare cum a avut noroc

      covid lung a fost intalnit DOAR la cei vaccinati - verifica te rog (si e o denumire cu iz medical stiintific pentru prabusirea imunitatii in urma inocularii serului covid).

      Ban.Cher.Vali 

    Metoda este cunoscuta , la inceput se spune ca tarile sint lasate sa aleaga , apoi se introduc un lanț de restrictii adiacente si șantaje , de te fac sa aplici ” de buna voie ” aberațiile lor .

    1. pana in 2029 UE si euro ca moneda sunt pa,pa!

      dea Domnu sa fie mai rapid de 2029 ! ...sau sa treaca timpul mai repede!  

      Ban.Cher.Vali 

      Domnu bankster, atzi luat-o prin porumb. Razbunarea creditelor acordate fraierilor in CHF.

    nu e initiativa reao rsa iasa la iveala corelatiile intre diferite vaccinuri si diverite afectiuni.

    pt aia cu restrictii mancati... buletinul si cnp is de ajuns sa te verifice si sa te tina inchis. 

    Asa ne trebuie daca Ursula "Pfizer" a fost reales,

    la al XXX-lea congres verde/liberal(=comunisti),

    in vestim masiv un industria farma cu profituri imense  

    1. A fost totusi aleasa prin vot în Parlamentul european. Problema e ca "administratia europeana" este prea stufoasa si costa prea mult daca raportam acest cost la "beneficiile" aduse.

    Încă o data UE trebuie desființată de urgenta! Suveranitatea popoarelor sa triumfe!

    UE=pușcărie! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb