STUDIU EY: ÎN PRIMUL TRIMESTRU Valoarea tranzacţiilor din IT a ajuns la 66,6 miliarde dolari

E.D.
Companii #IT / 1 iulie 2014

Valoarea agregată a tuturor tranzacţiilor făcute publice pe piaţa de fuziuni şi achiziţii din IT a atins în primul trimestru cel mai înalt nivel din ultimii 14 ani, totalul înregistrat ajungând la 66,6 miliarde dolari, marcând o creştere medie anuală de 83% şi o creştere de 41% comparativ cu anul trecut.

Potrivit studiului EY Global technology M&A update: First Quarter 2014, companiile active pe internet în acest domeniu au făcut achiziţii care au reprezentat aproape jumătate din valoarea agregată înregistrată în primul trimestru din 2014, concentrându-se în special pe aplicaţiile mobile care continuă să facă valuri în social media.

Cu 758 de oferte încheiate, în acest trimestru, s-a înregistrat cea mai mare creştere a volumului tranzacţiilor din ultimii şase ani. Cu o creştere de 6% faţă de anul trecut şi o creştere medie anuală de 15%, volumul total al tranzacţiilor a înregistrat cea de-a treia creştere trimestrială consecutivă, după trei scăderi consecutive. Volumul capitalului privat investit a crescut, de asemenea, pentru al cincilea trimestru consecutiv, cele 70 de tranzacţii finalizate reprezentând o creştere de 15% comparativ cu anul trecut şi o creştere de 52% de la an la an.

Bogdan Ţenu, Senior Manager, Asistenţă în Tranzacţii, EY România, a declarat: "În România, pe piaţa fuziunilor şi achiziţiilor în sectorul tech, tranzacţiile mai proeminente au fost în zona de vânzări on-line, plăţi on-line, soluţii ERP, servicii near-shore, data centers şi cloud. Creşterea cea mai puternică în IT va veni din sectoare precum telecom, servicii financiare, outsourcing, retail".

Mobilitatea inteligentă a revenit pe primul loc în privinţa celei mai mari valori medii tranzacţionate în toate domeniile din sectorul tehnologiei. Indicatorii arată, însă, că mobilitatea inteligentă a făcut schimb de locuri pentru prima poziţie cu tehnologia cloud/SaaS în fiecare din ultimele cinci trimestre. Ca valoare medie, fiecare sector tehnologic, exceptând perifericele şi electronicele pentru calculator (CPE), a înregistrat creşteri medii anuale. În privinţa volumului, acesta a marcat creşteri medii anuale în toate segmentele, mai puţin în zona serviciilor IT.

Elena Badea, Director de marketing EY România a spus: "Aceste rezultate au la bază schimbările rapide, care continuă să se accelereze, determinate de cele cinci megatrend-uri transformatoare din tehnologie - mobilitate, social, cloud, big data analytics şi adaptarea tehnologică accelerată - şi noile posibilităţi de dezvoltarea pe care acestea le deschid."

Potrivit studiului EY, estimările privind evoluţia volumului şi valorii activităţilor de fuziuni şi achiziţii în sectorul global de tehnologie prevăd menţinerea unor niveluri record pentru tot restul anului 2014, în special datorită rezultatelor excepţionale înregistrate în primul trimestru. Există posibilitatea ca valorile să mai scadă faţă de nivelurile atinse în ultimele nouă luni. Cu toate acestea, cele 758 de tranzacţii din acest trimestru au reprezentat cel mai mare volum din ultimii şase ani. De aceea, estimările prevăd o menţinere la acelaşi nivel a volumelor trimestriale pentru restul anului sau creşteri modeste.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb