Studiu G82: Celulele stem, importante pentru sănătatea copilului

F.A.
Companii #Sănătate / 25 ianuarie 2013

Femeile din România au nevoie de cât mai multe informaţii despre potenţialul de utilizare a sângelui placentar, arată un sondaj realizat recent de compania G82 din Cehia, pentru Cord Blood Center Medical, pe un grup alcătuit din mame, viitoare mame, precum şi femei care intenţionează să aducă pe lume un copil.

Astfel, un număr mare de femei însărcinate (79%) au declarat că le este familiar termenul de sânge placentar, în timp ce, în rândul femeilor care plănuiesc în viitor să devină mame, procentul este uşor mai scăzut ( 59 %).

Potrivit comunicatului remis redacţiei, atitudinea femeilor care intenţionează să aibă un copil, referitoare la recoltarea de celule stem este una pozitivă. 2 din 3 femei au declarat că vor lua în considerare recoltarea şi depozitarea de celule stem la naşterea copilului.

"Principala piedică este lipsa de informare corectă. Deşi subiectul celulelor stem a fost abordat tot mai mult în media ultimilor ani, persistă un anumit grad de ignoranţă atunci când vine vorba de decizia de a recolta celule stem la naştere pentru a pune o centură de siguranţă viitorului copilului. Ponderea părinţilor care apelează la recoltarea, procesarea şi stocarea celulelor stem din sângele placentar este încă destul de mică. Din păcate vorbim de sub 10% din totalul celor care aduc, anual, pe lume un copil în România" a declarat directorul general al CordBloodCenter România, dr. Tudor Panu.

Studiul mai arată că, atunci când vine vorba de potenţialul concret al celulelor stem, 87 % dintre tinerele care intenţionează să devină mame declară că principalul motiv pentru care vor opta pentru această procedură medicală este potenţialul pe care îl are sângele placentar în afecţiuni hematologice sau cancer.

Cu toate acestea, nevoia de mai multă informaţie se face simţită, 83% dintre tinerele care intenţionează să aibă un copil în viitor sunt de părere că romanii nu au suficiente cunoştinţe despre sângele placentar şi potenţialul lui de utilizare. De altfel, 2 din 5 persoane chestionate (femei însărcinate sau care intenţionează să aibă un copil) nu deţin nicio informaţie referitoare la ce este sângele placentar.

Sondajul de opinie a fost făcut la sfârşitul anului trecut de compania G82 din Cehia, on-line, pe un eşantion de 650 de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb