STUDIU: ÎN EUROPA, Sub 5% dintre victimele accidentelor folosesc ambulanţa aeriană

V.B.
Companii #Sănătate / 25 august 2014

Statisticile europene atestă că doar 2-5% dintre pacienţii internaţi au folosit ambulanţa aeriană pentru cazurile de urgenţă în Europa, potrivit unui comunicat al MediHelp International trimis astăzi redacţiei.

Deşi practica este destul de puţin utilizată în acest moment, progresul serviciilor de ambulanţă aeriană variază de la ţară la ţară pe continent.

Astfel, Elveţia este statul cu cele mai bune servicii de ambulanţă aeriană din Europa, transmite MediHelp International, adăugând că asociaţia non-profit REGA oferă ambulanţă aeriană şi asistenţă medicală de urgenţă în întreaga ţară. Clienţii sunt membri ai asociaţiei non-profit ce asigură servicii medicale, prin intermediul unui card de membru. Altă ţară europeană care a implementat o asemenea structură este Grecia, care a pus la punct un sistem de urgenţă pentru pacienţii aflaţi pe insulele greceşti.

Pe de altă parte, situaţia în Europa Centrala şi de Est nu este la fel de dezvoltată, remarcă MediHelp International. În ciuda faptului că unele ţări au început să ofere soluţii de ambulanţă aeriană ce pot acoperi teritorii mari în condiţii dificile, există încă multe state care nu au sistemele necesare. Astfel, activităţile de salvare în cazuri de urgenţă se desfăşoară cu greutate, când pacienţii se află în zone rurale sau doresc să fie repatriaţi în caz de urgenţă medicală.

Zahal Levy, preşedintele MediHelp International, a declarat: "Costul unei ambulanţe aeriene reprezintă un alt lucru de care ar trebui să se ţină cont. Dacă un pacient cu o traumă nu este suficient de norocos încât să găsească un asemenea serviciu susţinut de asigurarea de stat, va sfârşi prin a plăti sume colosale. Costul unui transport cu un avion de talie medie, cu o echipă medicală competentă, poate ajunge la 10.000 de euro pe ora de zbor. O soluţie înţeleaptă, în acest caz, ar fi găsirea unui serviciu de ambulanţă aeriană acoperit de o poliţă de asigurare internaţională".

Ambulanţa aeriană este soluţia ideală în cazul unei urgenţe medicale, asigurând călătoria în condiţii de siguranţă către o unitate medicală corespunzătoare. Sarcina unităţii de urgenţă este de a ajunge în cel mai scurt timp la locul unde se află pacientul, în vederea unei acţiuni imediate, care include stabilizarea pacientului şi menţinerea funcţiilor vitale. Pacientul poate fi deplasat fie prin transport unic, fie prin transporturi comune, cu asistenţa personalului medical calificat. Serviciile de ambulanţă aeriană sunt folosite pentru pacienţii aflaţi în zone izolate, cu acces limitat la îngrijire medicală de calitate, sau pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală de urgenţă diferită de ceea ce li se oferă în zona în care se află. Ambulanţa aeriană este, de asemenea, o opţiune pentru pacienţii care vor sa fie repatriaţi în ţara de origine, pentru servicii medicale mai bune sau costuri de tratament mai scăzute, conchide comunicatul.

MediHelp International este un furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală şi de Est, prezent pe piaţa autohtonă din 1999.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb