STUDIU: ÎN TRIMESTRUL TRECUT, Piaţa farmaceutică a crescut cu 11,8% faţă de T4 2013

Valentin Busuioc
Companii #Sănătate / 26 februarie 2015

Valoarea medicamentelor eliberate către pacienţi în ţara noastră a atins nivelul de 3,34 miliarde lei la preţ de distribuţie în al patrulea trimestru din 2014, în creştere cu 11,8% comparativ cu T4 2013, conform rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report, efectuat de Cegedim România.

Petru Crăciun, directorul general al Cegedim România, a declarat, într-un comunicat trimis redacţiei: "Evoluţia din trimestrul 4 a fost peste aşteptările noastre datorită în special performanţei segmentului OTC (medicamente ce pot fi eliberate fără reţetă - n.r.) şi a unor produse din listele C1 şi C2 (programe naţionale şi boli cronice): creşterea trimestrială de +11,8% a dus o creştere pentru întreg anul 2014 de +6,8% în lei".

Potrivit oficialului firmei ce realizează studii de piaţă, consumul de medicamente (sell-out) a atins în anul 2014 valoarea de 2,764 miliarde euro, sub nivelul aprovizionării cu medicamente (sell-in) cu o valoare anuală de 3,139 miliarde euro, de asemenea în creştere cu peste 6%.

Domnia sa a comentat: "Acest reviriment al consumului de medicamente arată că, în ciuda disfuncţionalităţilor şi barierelor de tip regulator, nevoia de tratament rămâne semnificativă şi este parţial neacoperită, ceea ce ridică mari semne de întrebare cu privire la modul în care vom acoperi această nevoie în viitor. Propunerile foarte recente de reducere suplimentară a preţurilor la medicamente vor avea un impact deosebit de negativ asupra sustenabilităţii întregului lanţ de aprovizionare, nu doar asupra producătorilor".

"Ideea de a asigura diversificarea portofoliului terapeutic pe baza unui buget din 2011, care nici atunci nu era suficient, mi se pare o iluzie extrem de periculoasă", a subliniat Crăciun.

În aceste condiţii, pentru 2015, Cegedim revizuieşte prognoza de creştere a pieţei, de la +1,8% la +3,5% în lei, dar atrage atenţia "asupra creşterii riscurilor sistemice".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb