STUDIU: Pandemia subliniază nevoia de acţiune cu privire la iniţiativele de Smart City

G.U.
Miscellanea / 28 aprilie 2021

Pandemia subliniază nevoia de acţiune cu privire la iniţiativele de Smart City

În timp ce COVID-19 a provocat obstacole majore pentru oraşele din întreaga lume, a accelerat, de asemenea, şi un val de inovaţie care va continua şi după criza generată de pandemie, arată noul studiu "Smart City Solutions for a Riskier World", potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei. Cercetarea ESI ThoughtLab, sponsorizată de Oracle, Deloitte, Intel, subliniază rolul vital pe care îl joacă tehnologia, datele, securitatea cibernetică şi parteneriatele de tip public-privat pentru a asigura un viitor sănătos, sigur şi prosper pentru cetăţeni, în urma pandemiei. Studiul arată că pandemia de COVID-19 accelerează inovaţia în sectorul public; 88% dintre liderii oraşelor chestionaţi solicită investiţii în platforme cloud.

Cercetarea, desfăşurată în august şi septembrie 2020, cuprinde un sondaj în care au fost chestionaţi înalţi funcţionari din 167 de oraşe din 82 de ţări din întreaga lumea. Oraşele au fost evaluate şi clasificate, pe baza progresului, în două categorii: progresul în aplicarea soluţiilor inteligente, oraşele fiind clasificate fie ca "începător", "intermediar" sau "lider;" şi progrese în ceea ce priveşte Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu oraşe clasificate ca "implementator", "evolutiv" sau "sprinter".

Potrivit sursei citate, în cadrul studiului, Bucureşti este clasificat ca "evolutiv" conform ONU în ceea ce priveşte Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, iar pe baza utilizării soluţiilor şi tehnologiilor digitale pentru a atinge obiectivele sociale, de mediu şi economice este clasificat ca "intermediar".

Sergiu Russu, Director Vânzări Tehnologie, Oracle România, a declarat: "Pandemia a jucat, într-adevăr, un rol cheie în accelerarea procesului de digitalizare, astfel încât autorităţile locale au dezvoltat rapid câteva soluţii de guvernanţă inteligentă pentru a facilita schimbul de informaţii cu cetăţenii. Pentru a fi recunoscut ca un oraş inteligent, Bucureştiul mai are nevoie de îmbunătăţiri suplimentare, de exemplu un concept centralizat de dezvoltare urbană care să integreze tehnologii şi sisteme pentru a gestiona eficient şi în siguranţă resursele oraşului. Momentan avem peste 20 de proiecte de Smart City implementate de primăriile de sector cu preponderenţă în zona mobilităţii inteligente. Următorul mare pas pentru Bucureşti este agregarea tuturor acestor proiecte şi realizarea unui standard şi a unei platforme centralizate pentru toţi cetăţenii săi."

Pentru oficialii oraşului, pandemia a dovedit că programele smart city sunt imperative

65% dintre respondenţi au observat că cea mai mare lecţie învăţată în timpul pandemiei a fost importanţa programelor smart city pentru viitorul oraşelor.

43% au înţeles importanţa continuităţii şi a agilităţii operaţionale.

37% au declarat că pandemia generate de COVID-19 a evidenţiat necesitatea de a investi mai mult în modernizarea infrastructurii de bază.

Oraşele viitorului mizează pe tehnologie, în special pe serviciile cloud şi AI

88% dintre respondenţi au identificat investiţiile în platformele cloud ca fiind cele mai urgente în vederea realizării cu succes a serviciilor critice şi non-critice pentru cetăţeni.

66% dintre oraşe investesc puternic în AI şi 80% vor continua sa faca astfel de investiţii în următorii trei ani, în special în zona asistenţilor digitali şi a chatboturilor. America de Nord (83%) şi oraşele mici (74%) sunt lideri în utilizarea AI.

"Vedem că oraşele care înregistrează cel mai mare succes se concentrează pe tehnologiile emergente care au un impact direct asupra furnizării de servicii, precum cloud computing, AI şi asistenţi digitali", a declarat John Tuohy, director, Smart Cities strategy, Oracle. "Asigurarea accesului şi a interacţiunii de la distanţă (remote) pentru personal şi rezidenţi este crucială pentru menţinerea continuităţii activităţii."

Conform comunicatului, 60% dintre respondenţi nu consideră că oraşele lor sunt protejate de atacurile cibernetice, internaţionale sau interne, din cauza vulnerabilităţilor care decurg din constrângerile financiare, scăderea plajei de talente în domeniul IT şi a altor factori. Mai mult, 50% dintre liderii oraşelor au menţionat că găsirea unui parteneriat potrivit - în sectorul privat sau public - a fost unul dintre cele mai mari obstacole în atingerea obiectivelor oraşului lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb