STUDIU REVEAL MARKETING RESEARCH: Cetăţenii consideră că principalele beneficii aduse de eficienţa energetică sunt costurile cu utilităţile

V.G.
Miscellanea / 13 decembrie 2022

Cetăţenii consideră că principalele beneficii aduse de eficienţa energetică sunt costurile cu utilităţile

Doi din 10 români consideră că protejarea sănătăţii este principalul beneficiu al creşterii eficienţei energetice a clădirilor.

Topul clădirilor "nesănătoase", ce necesită îmbunătăţirea eficienţei energetice, este alcătuit din spitale (88%), şcoli (86%) şi blocuri de locuinţe (83%).

În societatea modernă, în care oamenii îşi petrec cea mai mare parte a timpului în clădiri, Reveal Marketing Research şi-a propus să identifice percepţiile românilor legate de modul în care eficienţa energetică a clădirilor influenţează sănătatea individuală, printr-un studiu realizat pentru programul România Eficientă, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, protejarea sănătăţii este al doilea cel mai important beneficiu al creşterii performanţei energetice a clădirilor, după reducerea valorilor facturilor.

Românii consideră, în general, că principalele beneficii aduse de eficienţa energetică sunt costurile cu utilităţile (43%) şi sănătatea individuală (18%), conform rezultatelor studiului. În aceeaşi ordine de idei, pentru 2 din 10 români, protejarea sănătăţii personale şi a familiei este percepută ca fiind principalul beneficiu asociat creşterii performanţei energetice a clădirilor.

Sondajul indică faptul că tinerii cu vârste cuprinse între 18-24 ani îşi conturează o identitate socială centrată pe ideea de bunăstare generală. Pentru aceştia, protejarea sănătăţii (21%) şi reducerea poluării (19%) reprezintă beneficii considerabil mai importante comparativ cu populaţia generală, fiind înregistrate diferenţe de 5, respectiv 10 puncte procentuale.

Spitalele, şcolile şi blocurile de locuinţe sunt principalele clădiri "nesănătoase" care ar trebui să beneficieze de măsuri pentru creşterea eficienţei energetice.

Studiul relevă faptul că una dintre implicaţiile directe ale creşterii eficienţei energetice a clădirilor este protejarea sănătăţii oamenilor, iar românii îşi consideră, într-o proporţie de peste 80%, ca fiind foarte important să locuiască într-o locuinţă termoizolată.

Cât priveşte tipurile de clădiri pentru care creşterea performanţei energetice este percepută ca fiind cea mai importantă şi necesară, respondenţii au menţionat în mai mare măsură spitalele (88%), şcolile (86%) şi blocurile de locuinţe (83%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb