STUDIU SES: Acoperire globală, piaţa TV europeana si serviciile OTT

A.P.
Miscellanea / 25 martie 2021

Acoperire globală, piaţa TV europeana si serviciile OTT

SES prezintă rezultatele studiului său anual Satellite Monitor - reperul industriei în ceea ce priveşte acoperirea prin intermediul sateliţilor TV, care consolidează poziţia SES de lider în distribuţia (directă sau indirectă) de conţinut TV prin satelit, potrivit unui comunicat de presă al SES.

SES distribuie 8.265 de canale, aproape 3.000 dintre ele HD, către un total de 361 milioane de gospodării la nivel global.

Datele Satellite Monitor arată creşterea continuă a acoperirii SES în Europa (+ 2 milioane de gospodării) şi Africa (+2 milioane de gospodării). La principala poziţie orbitală a SES de la 19,2o Est, sateliţii SES deservesc un număr neatins până în prezent de 118 milioane de gospodării, reprezentând 43% din toate gospodăriile TV din Europa. Ponderea gospodăriilor care recepţionează conţinut HD de la poziţia 19,2o Est a crescut la 84%. Următorul tabel arată acoperirea SES pe regiuni, conform datelor Satellite Monitor 2020:

ZonăNumăr de gospodării TV

Europa170 milioane

America de Nord65 milioane

America Latină42 milioane

Africa37 milioane

Asia Pacific33 milioane

Orientul Mijlociu13 milioane

Per total, acoperirea SES în gospodării TV a scăzut marginal în 2020, din cauza unei schimbări în metodologia de raportare a autorităţile de reglementare din India, referitoare la definirea abonaţilor activi.

Soluţiile OTT, complementare televiziunii liniare

Piaţa TV europeană s-a menţinut la niveluri constante în ultimii 4 ani, numărând 273,1 gospodării în 2020, 40% dintre aceste utilizând recepţia prin satelit. Unul dintre trendurile ce se evidenţiază pe piaţa europeană este creşterea zonei HD şi UHD. Potrivit Satellite Monitor, satelitul rămâne platforma preferată pentru transmisiile HD, reprezentând aproape 40% din totalul gospodăriilor HD (gospodării care au un ecran HD şi recepţionează programe în acest format).

Numărul total al gospodăriilor HD din Europa a ajuns la 180 milioane la finalul lui 2020, cu 7,8% mai mult decât în 2019. De asemenea, numărul de ecrane UHD a crescut cu 5% faţă de 2019 şi reprezintă în prezent 20% din totalul gospodăriilor TV din Europa (50 milioane de gospodării echipate cu ecrane TV UHD).

Soluţiile OTT (over-the-top) nu înlocuiesc serviciile de televiziune liniară, ci sunt complementare, subliniază studiul anual SES. În ultimii 5 ani, serviciile OTT în Europa au crescut cu 138%, în timp ce serviciile TV tradiţionale - fie ele prin satelit, cablu, IPTV sau terestre - au rămas la acelaşi nivel. La finalul lui 2020, 31% dintre gospodăriile TV din Europa utilizau şi un serviciu OTT, respectiv 78,4 milioane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb