SUA acuză Teheranul că a ucis peste o mie de manifestanţi

I.L.
Internaţional / 6 decembrie 2019

SUA acuză Teheranul că a ucis peste o mie de manifestanţi

Statele Unite acuză Iranul că ar fi ucis o mie de protestatari în reprimarea conflictului din luna noiembrie, un bilanţ cu mult mai mare decât în protestele de până acum, relatează News.ro.

Brian Hook, emisarul american pentru Iran a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă la Washington, că regimul de la Teheran a omorât foarte mulţi oameni, "noi ştim cu certitudine că au fost sute şi sute", numărul real fiind o informaţie la care nu se poate ajunge.

Emisarul a cerut Iranului să elibereze în regim de urgenţă deţinuţii politici, subliniind: "Mii de iranieni au fost răniţi, iar cel puţin 7.000 de manifestanţi au fost plasaţi în detenţie", potrivit sursei menţionate.

Protestele au a izbucnit în 15 noiembrie, după anunţarea scumpirii benzinei, în plină criză economică, agravată de sancţiunile americane. Autorităţile, care au blocat Internetul în timpul manifestaţiilor, au anunţat că au impus rapid ordinea.

Până în prezent, Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului a evocat o reprimare sângeroasă, dar un bilanţ mai mic decât cel anunţat joi de Statele Unite.

O mişcare iraniană de opoziţie, apropiată conservatorilor americani a difuzat miercuri un bilanţ de 1.029 de morţi..

Teheranul, care cataloghează drept "minciuni absolute" aceste date furnizate de "grupări ostile", a confirmat până în prezent doar cinci morţi, patru membri ai forţelor de ordine ucişi şi un civil.

Însă, părând să recunoască un bilanţ mai mare, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei a încercat să pledeze în favoarea unei liniştiri, autorizând compensaţii financiare în cazul anumitor victime.

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a cerut iranienilor să împărtăşească cu Guvernul american videouri, fotografii sau mărturii despre reprimare. Potrivit Hook, Departamentul de Stat a primit 32.000 de mesaje. Înregistrări video au permis reconstituirea reprimării unei manifestaţii, la 16 noiembrie, în oraşul Mahshahr, în sud-vestul Iranului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Administratia de la Washington a mintit si atunci cand SUA a bombardat si mai apoi a invadat Irakul.Mereu folosesc aceleasi tertipuri.Acum exagereaza in legatura cu Iranul ca sa le fure petrolul .Datorita petrolului au facut dezastru in Orientul Mijlociu.Pentru a le merge lor bine calca peste cadavre si arata cu degetul spre altii.

    1. americani au mintit cu daramarea turnurilor in 2001, daca era posibil ca 20 de axiati sau cati or fi fosta sa fure 4-5 avioane si sa nu fie depistati cateva ore si astfel sa nu si poata proteja proprii cetateni, ce fel de protectie poate oferi romanilor la mii de km distanta contra asa zisei amenitari ruse, rusi au catreva milioane de soldati si technologie militara avansata nu 12-16 avioane ruginite si obosite moral cumparate pe o caruta de bani sau scutul ati ciori de miliarde de dolari. dar sunt multi idioti usor de prostit in colonia ramana

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb