SUA confiscă un petrolier care încalcă sancţiunile impuse Coreei de Nord

S.B.
Internaţional / 31 iulie 2021

SUA confiscă un petrolier care încalcă sancţiunile impuse Coreei de Nord

Un tribunal federal american a dispus confiscarea unui petrolier suspectat de faptul că efectuează livrări în Coreea de Nord - M/T Courageous -, care încalcă astfel sancţiunile impuse de către Statele Unite Phenianului, informează news.ro.

Petrolierul M/T Courageous ar fi efectuat transferuri de produse petroliere către nave care navigau sub pavilion nord-coreean şi ar fi efectuat livrări în portul Nampo, în Coreea de Nord, a acuzat vineri, într-un comunicat, Departamentul american al Justiţiei, care citează documente judiciare depuse la dosar.

Prin această hotărâre, pronunţată de către un judecător federal de la New York, de confiscare a navei, Guvernul american a devenit proprietarul acestui petrolier, cu ocapacitate de 2.734 de tone.

Fostul proprietar şi operatorul petrolierului - un cetăţean al Singaopre, pe nume Kwek Kee Seng - este căutat, în continuare, de către autorităţile americane, cu privire la complicitate.

"Kwek şi complicii săi sunt implicaţi într-un vast sistem de ocolire a sancţiunilor Statelor Unite şi ONU prin folosirea unor nave asupra cărora deţin controlul, cu care transportă în mod clandestin carburant către Coreea de Nord, furnizând astfel o resursă esenţială Guvernului nord-coreean", denunţă Departamentul american al Justiţiei.

M/T Courageous ar fi fost cumpărat cu dolari americani, prin bănci americane, "fără ca acestea să ştie", precizează departamentul.

Cambodgia, unde era ancorat M/T Courageous, a confiscat nava în martie 2020, la cererea Statelor Unite.

Economia Coreei de Nord este subminată de ani de multiople sancţiuni internaţionale impuse Phenianului ca represalii faţă de programele militare nord-coreene nuclear şi balistic, interzise de către comunitatea internaţională.

La sfârşitul lui iunie, Reprezentantul Special american pentru Coreea de Nod a îndemnat membrii Consiliului de Securitate al ONU să aplice în mod strict rezoluţiile impuse Phenianului, menite să limiteze importurile nord-coreene de petrol şi exporturile de cărbune, textile şi peşte.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cea mai mare gresala pe care-ar face-o Rusia si China, este sa cada in plasa politicii globaliste-dictatoriale impusa de SUA si ONU si sa puna umarul la carutza distrugerii statelor inca independente din Lume! Urmatoarele pe lista vor fi Iranul, Venezuela, Myanmar(Birmania) si Belarus!

    E un abuz grosolan din partea oricărei țări care intra în jocul perfid, imperialist, al americanilor.

    Corect este abuz grosolan, dar nimic nu se poate compara cu abuzurile conducerii Coreii de Nord fata de propriu popor..........

    Consider ca comunitatea internationala face prea putin pt poporul corean din nord, in special Rusia, China si Coreea de Sud 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb