SUA pregătesc exerciţii militare de amploare în Balcani, vizate fiind în mod special România şi Bulgaria

J.P.
Internaţional / 12 februarie 2021

SUA pregătesc exerciţii militare de amploare în Balcani, vizate fiind în mod special România şi Bulgaria

Armata SUA concentrează exerciţiul european din acest an, Defender, pe antrenamentele de război de înaltă clasă din Balcani şi Marea Neagră. Acest lucru a fost declarat de comandantul armatei SUA în Europa, gen. Christopher Cavoli, la sediul său din Wiesbaden, Germania, relatează USNI News, o publicaţie online a Institutului Naval al SUA, citată de G4media.

O atenţie deosebită va fi acordată României, care dezvoltă o divizie de implementare multinaţională, dar şi Bulgariei, care primeşte acum sisteme avansate americane de apărare aeriană şi de apărare antirachetă, a explicat generalul. Potrivit acestuia, planificarea finală a exerciţiului, programată pentru sfârşitul primăverii sau începutul verii, este în curs de desfăşurare. Publicaţia subliniază că exerciţiul se va desfăşura în jurul Mării Negre, unde există o prezenţă navală sporită a SUA, iar la acesta se va pune accentul pe utilizarea activelor de înaltă clasă în conflict. Statele Unite şi NATO explică această prezenţă sporită cu necesitatea de a descuraja Rusia. Seria de exerciţii Defender este concepută pentru a elabora "răspunsul rapid al armatei Statelor Unite la desfăşurarea forţelor mari" pe continent în condiţii de criză. Exerciţiul de anul trecut, limitat din cauza izbucnirii pandemiei de COVID-19, a implicat peste 10.000 de soldaţi transportaţi din America şi 13.000 de unităţi de echipament militar greu trimise la Bremerhaven, Germania, pentru o serie de evenimente conexe şi fără legătură în nordul Europei.

Deşi nu s-au desfăşurat exerciţii pe scară largă, Cavoli a spus că "am putut experimenta cum am putea acţiona" ca un cartier militar mixt şi combinat. Ideea a fost de a se "realiza o apropiere" între forţele SUA şi cele aliate în toate zonele, fără a perturba ritmul operaţional al luptei. Generalul a spus că naţiunile aliate au apreciat acest lucru ca fiind un succes.

Marea Neagră este de importanţă strategică pentru NATO şi nu ar trebui să existe nicio supremaţie a unei ţări în regiune - Rusia. Acest lucru a fost declarat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la o conferinţă de presă, la Bruxelles, susţinută cu premierul ucrainean, Denis Shmigal, informează presa. Stoltenberg a cerut din nou Rusiei să se retragă din Ucraina şi să nu îi mai sprijine pe separatişti. Sperăm la o soluţie paşnică, a spus Stoltenberg. El a anunţat că extinderea pactului va fi discutată la reuniunea din acest an a liderilor NATO. Uşile alianţei rămân deschise, a mai declarat secretarul general.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb