SUB PRESIUNEA CONDAMNĂRII LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE Adrian Năstase a vrut să se sinucidă

Ziarul BURSA #Politică / 21 iunie 2012

Adrian Năstase a vrut să se sinucidă
  • document ataşat ARMAGHEDON Adrian Năstase
    apasă aici pentru a descărca.

    UPDATE: Toate procedurile făcute de avocaţi în cazul lui Adrian Năstase, atât la CEDO, cât şi la organele judiciare din ţară, nu implică suspendarea executării pedepsei în cazul fostului premier, care poate fi pusă în aplicare şi în aceste condiţii, a declarat avocatul Ion Cazacu, conform surselor de presă. "Procedura la CEDO şi celelalte proceduri folosite de noi nu înseamnă o suspendare a executării pedespei. Pedeapsa poate fi pusă în aplicare de organele abilitate din România, aceste proceduri merg fără suspendare", a spus Cazacu. El a adăugat că şi dacă vor avea succes la CEDO, aceasta va fi o "problemă de imagine" întrucât până atunci pedeapsa va fi executată în întregime.

    Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, susţine că hotărârea judecătorească dată în cazul fostului premier Adrian Năstase este un predecent judiciar şi este mult mai importantă pentru sistemul judiciar din ţara noastră, decât pentru evaluarea celor de la Bruxelles, relatează sursele de presă. Şeful DNA a declarat că această soluţie sancţionează o activitate de finanţare ilegală, ocultă, a unei campanii electorale. Daniel Morar a afirmat că judecătorii nu vor mai avea "reticenţe" în a da "pedepse aspre" în cazuri de mare corupţie.

    Avocaţii lui Adrian Năstase au cerut amânarea punerii în aplicare a pedepsei de doi ani de închisoare.

    Diana Gasparovici şi Mihai Cristian Vasile, daţi în urmărire naţională

    Mihai Cristian Vasile şi Diana Gasparovici, condamnaţi definitiv la închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", au fost daţi în urmărire naţională de poliţie, ca urmare a faptului ca nu au fost găsiţi la domiciliu de oamenii legii care trebuiau să aplice mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea, relatează sursele de presă.

    IPJ Bacău a pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea referitor la Irina Paula Jianu.

    Soţii Ioana şi Bogdan Popovici s-au prezentat în noaptea trecută în arestul Poliţiei Capitalei.

    Instanţa supremă a decis, ieri, reducerea pedepselor pentru ceilalţi inculpaţi din dosar. Irina Paula Jianu, Bogdan Popovici şi Mihai Cristian Vasile au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare, iar Diana Gasparovici şi Ioana Popovici au fost condamnate la câte cinci ani de închisoare cu executare.

    Operaţia fostului premier Adrian Năstase, efectuată în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, s-a încheiat în mai puţin timp decât preconizaseră medicii iniţial. Operaţia a început la ora 10.00 şi a presupus îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului. Adrian Năstase a fost operat sub microscop, deoarece a fost vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe.

    Adrian Năstase a intrat în operaţie

    Fostul premier Adrian Năstase a fost dus în sala de operaţie, la Spitalul Florească din Capitală, relatează sursele de presă. Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, profesorul Ioan Lascăr, a declarat în dimineaţa aceasta că operaţia va dura aproximativ o oră. Fostului premier i s-au făcut câteva investigaţii în această dimineaţă, iar starea lui este stabilă.

    Adrian Năstase are patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de ieri seară

    Potrivit unor informaţii venite pe surse, glonţul ar fi străpuns şi unul din lobii glandei tiroide.

    Adrian Năstase va fi operat în jurul orei 9:30, au anunţat surse medicale.

    ----------

    Se pare că fostul premier s-a împuşcat în gât

    Un echipaj de la ambulanţă a ajuns aseară, la casa fostului premier Adrian Năstase, condamnat ieri de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) la doi ani de închisoare în dosarul Trofeul Calităţii. Anterior, la locuinţa lui Adrian Nastase veniseră doi politişti care au spus că procedura prevede ca înainte de încarcerare inculpatul trebuie să fie examinat de un medic.

    La miezul nopţii, Adrian Năstase a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost scos din ambulanţă pe o targă.

    Presa a relatat că Poliţia Română a confrmat că Adrian Năstase a încercat să se sinucidă în momentul în care i-a fost arătat mandatul de arestare.

    Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, ieri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. Completul de cinci judecători al ICCJ a admis în parte recursurile făcute de Adrian Năstase şi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Trofeul calităţii".

    Astfel, instanţa a casat sentinţa din ianuarie prin care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi, în rejudecare, a schimbat încadrarea juridică a faptei de care este acuzat. Pentru noua infracţiune reţinută în cazul lui Năstase, judecătorii au hotărât ca fostul premier să fie condamnat tot la doi ani de închisoare cu executare.

    Decizia în dosarul Trofeul Calităţii este definitivă şi urmează să fie pusă în executare.

    În 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Năstase fusese condamnat la doi ani de închisoare cu executare, de către un complet de trei judecători al instanţei supreme, în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

    În acelaşi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase ani de închisoare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsă la care i s-a aplicat un spor de un an.

    Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL şi soţii Marian Ioana şi Bogdan Popovici au primit fiecare câte şase ani de detenţie, la care s-a aplicat un spor de un an.

    Astăzi urmează Sorin Ovidiu Vîntu.

    Opinia Cititorului ( 6 )

    1. E condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, nu de Tribunalul Bucuresti

      1. Nu, e condamnat de natiune.

      Ca face puscarie nu ar fi bai,dac cand vizi cum s-au ardunat filmangii ca mustele pe rahat este si comic si dureros.Ori cum sa deschis usa revanselor.Sa te tii neica !!!!!

      Toti, absolut toti, indiferent de culoare (politica) dovediti ca au inselat asteptarile celor care au murit degeaba in decembrie 1989, trebuie sa urmeze lui Nastase!.

      Curios ca pentru mineriade, pentru mortii de atunci, vinovatul sta, bine mersi. 

      Este TRASA LA INDIGO SENTINTA ca si in cazul fostului premier UCRAINEAN I U L I A T I M O S E N C O. care a fost trimisa in judecata , gasita vinovata si apoi CONDAMNATA pentru aceleasi MOTIVE INVENTATE: 

      Auzi dumneata, panouri publicitare, afise electorale ,pixuri, si ...sepci, pentru campania electorala din 2004!!.. 

      Pai acestea sunt pe toate ...drumurile... asa a fost si la ...ultimele alegeri cele din 2012 din iunie... toti candidatii si-au facut postere, reclame publicitare,... si CE???!!.. II TRIMITEM PE TOTI LA PUSCARIE PTR. ASTA?????!!!!!!!!!!!! 

      Sa iti fie rusine BASESCU ptr. M A S C A R A D A ORGANIZATA de mafia pe care o INTRETII DUMNEATA DE ..10 ANI!! 

      Dar ...fata MATALE..EBA.. ??! Ce ea nu si-a facut AFISE?? Dar ROBERTA ANASTASE.. stiti care ...HOATA la numaratul voturilor ptr. legea pensiilor,care a fost ..gasita ..NEVINOVATA,cand a furat voturile in fata camerelor tv. in parlamentul Romaniei, dar,simpatica BLONDA DE LA ....GOLDEN BLITZ??!!.. CUM CARE aia de spunea in sedinta PDL de acum o saptamana...CU TOTII STITI UNDE S-AU DUS BANII DE LA MINISTERUL DEZVOLTARII...!!???  

      Pai spune-ne si noua PAPUSA HORMONALA ...chiar..asa..UNDE AU DISPARUT ATATIA ...BANI...????!!!

      Sa va fie RUSINE ca ati facut asa un C I R C cu un om care s-a devotat cauzei intrarii ROMANIEI IN ...UNIUNEA EUROPEANA., ATUNCI CAND ..NU AVEAM NICI O SANSA SI ..NIMENI CA SI ACUM NU NE ..VREA!!!!! 

      n-a putut suporta sa fie condamnat . va trebui sa suporte situatii poate mai umilitoare in lunile urmatoare .

      urmeaza judecarea a alte doua recursuri - unul al procurorilor in dosarul matusa tamara si unul al sau in dosarul zambaccian . 

      la fiecare termen va fi adus incatusat si reincatusat la terminarea sedintei  

      sunt curios daca si la aceste recursuri echipa de avocati si el insusi vor mai face tot ce stiu ei ca sa se lungeasca judecata .

      mi-e greata de avocatii lui dupa ce i-am vazut cum s-au prostituat . ce se mai aude cu prescrierea aia de care vorbeau ? 

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    14 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9761
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb